Vinst mot Kungsbacka, förlust mot Galtabäck

Under den föregående helgen mötte LMIF Kungsbacka hemma på Morups IP. LMIF vann tillslut rättvist med 3-2 efter premiärmål av Simon. LMIF hade stora delar kontroll på matchen, även om Kungbackas innermittfält var duktiga och spelade sig fram till ett par målchanser under matchen.

Igår gästade LMIF Galtabäck borta. Galtabäck som överraskat och blivit ett topplag under årets säsong. Vid vinst skulle LMIF gå om Galtabäck och därmed ha en bra position inför sista matchen inför sommaruppehållet. LMIFs frånvarolista denna match bestod av Andreas Andersson (avst), Elias Johansson, Gabriel Mårten Nilsson samt Mattias Mårtensson.
LMIF ställde upp med följande startelva:

Anders Sagström

Alexander Nilsson – Mattias Bengtsson – Jonas Lidström (K) – Adam Jönsson

Johannes Johansson – Abbe Hersi – Fredrik Norrman – Tobias Jörgensen

Daniel Bengtsson – Jacob Gunnarsson

Avb. Martin Svahn, Mattias Johansson, Joacim Claesson, Simon Persson

LMIF började matchen med vinden i ryggen, och fick ganska omgående ett bra tryck mot GBK. Johannes Johansson stod många gånger under första halvlek bakom fina anfall på sin kant ihop med Alexander Nilsson. GBK hade märkbart svårt att komma till några anfall och bollen fastnade oftast på vårt mittfält. Tobias Jörgensen hade också ett par fina lägen i första halvlek men avslutet vad för tama. I en period strax innan halvlek tog GBK över spelet och lyckades upprätthålla ett tryck mot LMIFs mål. Vid en inläggssituation blev det dessutom lite nervöst när en boxning av Anders stannade i straffområdet, men domaren blåste av för frispark.
I första halvlek gör också domaren ett av många misstag emot LMIF denna match. Johannes Johansson rycker ifrån sin försvarare och har farten uppe. Han är även förbi en mittback som försöker följa med i löpningen, men som helt sonika tar en glidtackling snett bakifrån och som siste man. Från min position vid sidan av planen såg situationen ut som en solklar frilägesutvisning, men domaren hittade bara det gula kortet i sin ficka.
Kanske lite plötsligt kunde Jacob Gunnarsson vackert göra 0-1 efter ett mycket fint förarbete av Johannes. Johannes hade tagit sig förbi sin försvarare som så många gånger den första halvleken och spelade in till en framrusande Jacob som placerade in 0-1 mellan benen på målvakten.
I andra halvlek så fortsätter spelet ungefär som första halvlek. Dock har LMIF svårare att nå hela vägen upp till toppforwarden Jacob, och GBKs försvarare hinner ofta emellan och bryter uppspelen utan att skapa några direkta farligheter. GBK skall dock kvittera till 1-1 efter en frispark från mittplan som bäst beskriven är perfekt. Bollen slås in mellan vår backlinje och Anders, och där kan en GBK-spelare stöta in 1-1. Bara några minuter efter så gör GBK också 2-1 efter en misstänkt offside-situation. Bollen slås upp mot en offsidestående CC i GBK. Bollen tar både på Martin och en GBK-spelare innan den når CC. CC kommer ensam en-mot-en med Anders, som räddar! Dock får CC en chans till och rullar då in 2-1.
LMIF lyfter nu upp spelet, och skrapar fram ett par chanser i slutet. Närmast på näthinnan är straffsituationen där Jacob Gunnarsson nickar, och direkt efter kommer GBKs målvakt och smäller in i Jacob. Även GBK har en situation i andra halvlek där Anders räddar en en-mot-en situation.
Och slutligen matchens sista situation. Bollen har letat sig in i GBKs straffområde till vänster. Vid en tilltrasslad situation slänger sig Abbe Hersi för att sparka fram bollen till Daniel. Abbe har vid det tillfället en spelare bredvid sig, men han når bollen först, och sen faller GBK-spelaren. Bollen når Daniel som avslutar, via målvakten och sen i mål, 2-2! Men icke! Domaren anser här att Abbe spelat för våldsamt och dömer bort målet. Även här är match-skribenten och domaren oense, och det är lite tråkigt att vi under matchen, vid 3 tillfällen (frilägesutvisning/straff/mål) fått domslut emot oss.

GBK vinner matchen, och det är inte ett dugg rättvist. Men sådan är fotbollen. LMIF får nu ta sig samman och vinna vårsäsongens sista hemmamatch mot Bua. En match som säkerligen blir en hård drabbning då båda lagen vill vara med i toppen. LMIF har nu halkat efter och får rikta in sig på att bli ett bra höstlag om man vill vara med i toppen.

Vinst mot Kungsbacka, förlust mot Galtabäck

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>