Vinst mot Ätrafors

A-laget tog igår ytterligare en säker seger när Ätrafors avverkades borta. Slutsiffrorna skrevs till 7-0 även om vi hade chans på några mål till. Både Martin B och Mike har skott i stolpen i första halvlek. I och med denna seger så leder vi igen serien på målskillnad med en match mindre spelade än tvåan Träslövsläge. Denna omgång vann alla tre topplagen, fyra om vi ska räkna in slöinge, och det var alltså oförändrat. Men nu börjar det dock att hetta till och topplagen kommer att börja möta varandra och inom tre veckor så kan det se annorlunda ut. Igår startade vi med följande lag, Marcus J; Rasmus, Sjöbol, Mattias N, Simon; Marcus A, David, Mike, Jacob; Jonas och Martin B. På bänken satt Robin, Calle, Linus och Jens. En del spelare borta för våran del och därför lite annorlunda namn på vissa positioner.

Som vanligt som var det vi som höll i matchen stora delar och Marcus hade det ganska så lugnt i mål. Gjorde ett par bra ingripande vid skott och räddade ett friläge men annars så hade inte Ätrafors så mycket att komma med under hela matchen. 1-0 dröjde dock på sig lite och kom först i den 21sta minuten. Martin B har bollen en bit utanför straffområdet, lyfter den snyggt in till David som tar med sig den i steget och avslutar snyggt upp i nättaket. Ett fint mål signerat två av de äldsta på plan. 2-0 skulle komma ca 7 minuter senare. Jacob får bollen på vänsterkanten, snubblar sig förbi två gubbar i mina ögon, i hans ögon så fintar han sig förbi. Vi låter det vara osagt, för att sedan med en yttersida sätta bollen i bortre delen av målet. Sedan var det dags för Jonas att göra sitt första av fyra mål denna kväll. Jonas springer ifatt en tämligen loj försvarare och snor bollen och kan tämligen enkelt slå in bollen mellan benen på målvakten.

3-0 i halvlek och redan här så kändes matchen nästan avgjord. Ätrafors hade inte mycket i första halvlek och det var sällan som de befann sig på vår planhalva. Andra halvlek drar igång med samma lag som gick av första och det tog ca 10 minuter innan matchen stängdes för gott. Marcus a gör en bra match på högerkanten och ett av kvällens alla inspel hittade Martin B som drar till direkt ca fem meter utanför straffområdet. Klockrent in i mål och det var god natt ätrafors. Efter detta så slår vi av lite på takten och håller i bollen mer. Matchen blir lite avslagen och det var bara en fråga om hur många fler mål vi skulle hinna göra innan domaren blåste av matchen. Svaret var tre till, alla signerade Jonas. Två nickar vid första stolpen och ett skott i mitten av straffområdet. Tre enkla poäng hämtades hem igår och lite härlig målskillnad med. Den kan vara nog så viktig när säsongen summeras.

Matchens plus är idag moraliskt tung att utse då den går till Jacobs prestation vid 2-0 målet. Han kan la få glädjas åt något här i livet. Matchens minus är Anders Isakssons gnäll som man fick lyssna på genom hela matchen. Var som att ha en förvuxen bebis bredvid sig, en känsla som man dock har vant sig vid efter att ha spenderat alldeles för mycket tid med honom! Matchens spelare är idag inte en spelare utan en hel lagdel. Mittfältet får idag denna utmärkelse då Ätrafors inte kommer förbi många gånger samtidigt som många chanser vi skapar har en god grund i mittfältet. Dagens Forsgren kommer jag idag inte på någon att ge så Forsgren får den själv. Nästa match är ikväll då B-laget tar emot Grimeton/Valinge i Långås. A-laget spelar sin nästa match borta mot HÅFF den 26/8. Toppmöte, hoppas att ni kommer och stöttar oss då!

Joacim Claesson

Vinst mot Ätrafors
Taggad som:    

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>