Vinst i blåsigt kustderby

Långås/Morups IF – Glommens IF 2-1 (1-0)
Martin Bengtsson, Simon Persson
Division 6 norra, Morups IP

image1
Vinst i kustderbyt med 2-1. Som tur är syns inte spelbilden i denna bild, och i slutändan är allt som räknas gjorda mål. 3 poäng är 3 poäng!

 

Vårens kustderbyn har nu två år i rad haft samma utseende. Uruselt spel, uselt väder med stark vind och mer krig än skönspel. Vad som i år kanske blir den stora skillnaden (?) mellan att vara ett topplag till seriesegraren är att vi detta året även vinner krigarmatcherna. Laget saknar några ansikten som varit med de tidigare matcherna såsom Jonas Lidström, Jacob Gunnarsson, Mårten Andersson, Gabriel Mårten Nilsson, Joacim Claesson och Johannes Johansson. Ändå ställer man en stark trupp på benen.

Dagens startelva:

Emil Balado

Andreas Johansson – Christoffer Johansson – Andreas Andersson – Adam Jönsson

Fredrik Norrman – Anton Johansson – Martin Bengtsson

Simon Persson – Daniel Bengtsson (K) – Daniel Svensson

Avb. Martin Svahn, Mattias Johansson, Fredrik Nilsson, Rasmus Ottosson.

LMIF började matchen med sidvind/lätt medvind. LMIF var också laget som kanske började bäst de första minuterna, men det blev ganska tidigt klart att GIF inte skulle lägga sig denna match. Från sidan kändes det också som idag var en sådan dag som inte skulle gå vägen. Ett par domslut emot oss, dåliga beslut på planen och ett ”hetare GIF” kändes helt enkelt inte bra.
LMIF försökte föra spelet, men allt för många bollar gick ut över linjen. Båda lagen skrapade fram ett par halvchanser i första, och närmast var LMIF när Andreas Andersson får ett skottläge i bra läge. Skottet täcks dock. Även GIF hade ett par chanser, mestadels skottlägen utifrån som dagens bästa spelare Emil Balado lyckades hålla.
Precis när vi väntar in slutsignalen för första halvlek så får vi en frispark utmed kortlinjen. Martin Bengtsson tar hand om bollen och skickar in den. Bollen seglar hela vägen in i bortre gavlen, 1-0.
Ett perfekt avslut av första halvleken. GIF har en förmåga att dra ner vårt egna spel och få till kampsituationer över hela banan. Med en lång tung forward i kombination med en annan kvick forward så är motståndarna giftiga i sina kontringar.

I andra halvlek så får vi fortsatt svårt att få till något egentligt spel. Inte helt förvånande så tar sig GIF upp i ett vackert anfall där man gör 1-1. Som sagt kändes det som en dag där inget gick vår väg. Lite senare i halvleken är GIF också otroligt nära att göra 1-2, men en viss Adam Jönsson räddar bollen på mållinjen.
LMIF som har oerhört svårt att få till ett ordnat spel på offensiv planhalva får en frispark lite längre upp i banan. Adam Jönsson tar hand om bollen och slår ett perfekt inlägg mellan backlinje och målvakt. Bollen går förbi Martin Svahn, men där dyker istället Simon Persson upp som med en lätt touch får bollen in i mål, 2-1. Kampsituationerna och krigandet fortsätter matchen ut, men GIF kommer inte ikapp trots en boll i stolpen.

Den här matchen går till historien som en av de sämre i LMIFs historia. Det är dock inte det som räknas, och vi får vara glada över de 3 poängen som inkasserades. Givetvis är det en styrka att vinna dagar när man inte ens kommer upp i kvalitet. Glommens IF har en spelidé som kommer kamma in poäng under året.

Nu väntar B-lagsmatch mot IF Böljan på måndag, följt av en tung bortamatch mot Bua IF nästa fredag. Bua är ett av de lag som är favoriter i serien, och har efter 3 spelade matcher 7 poäng. Övriga matcher i serien som spelats är Veddige BK – GOIF Ginsten 2-1 samt Rolfstorp/Skällinge – Bua IF 2-5.

Vinst i blåsigt kustderby

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>