Vinst för B-laget trots stundtals dåligt spel

B-laget tog sin sjätte raka trepoängare när Arvidstorp besegrades hemma med 2-1 i söndags. Det var en match som hade två sidor för L/M. Första halvlek är något av det bästa vi har gjort denna säsong där vi fullständigt spelar ut motståndarna och kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg. I andra halvlek är vi inte i närheten av vad vi åstadkommer i första men vi vinner ändå och det är ett bevis på att vi är starka nog att vinna matcher där vi inte presterar fullt ut i 90 minuter. En viktigt ingrediens när en säsong summeras. Tord och Joel valde att starta med följande lag, Marcus; Rasmus, Mattias J, Jens, Oskar; Linus, Stefan, Patte, Joacim; Anders I och Robin. På bänken satt Mathias G, Yngve, Bessi och Tony.

Vi rivstartar första halvlek och äger matchen i nästan 45 minuter. Första kvarten lånar knappt Arvidstorp bollen och det är en blandning av otur och oskärpa från vår sida att vi inte tar ledningen under denna period. Vi spelar bra sett över hela planen, mittfältet vinner boll ofta och vi fördelar den bra på både kanterna och längst upp i plan. Våra anfallare sliter, jagar och gör det ständigt jobbigt för Arvidstorp och låter dem aldrig få tid att ha ett ordnat passningsspel i deras försvar. Våra backar släpper inget hemåt och allting är frid och fröjd. Sedan börjar Arvidstorp sakta men säkert jobba sig in i matchen och nu börjar det att jämna ut sig. Men det var ändå vi som skulle ta ledningen. Efter 31 minuters spel sätter Robin bollen snyggt i borta hörnet och målvakten är helt chanslös. Robins tredje ligamål innebar hemmaledning och det var en välförtjänt sådan. Marcus i mål blir inte testad så värst mycket i denna halvlek, motståndarna har en frispark i bra läge men Marcus kan tämligen lugnt rädda den bollen. Halvtidsvilan kommer mer lägligt för bortalaget än för oss.

I paus pratar vi om att fortsätta vårt fina spel och fortsätta att pressa Arvidstorp. Vi har direkt inte mycket att klaga på mer än att vi ska vara mer skärpta framför mål. Andra halvlek är knappt två minuter gammal innan vi får en frispark ungefär 15-20 meter utanför motståndarnas straffområde. Mattias lyfter bollen igenom hela försvaret där en framåtrusande skribent kom men tyvärr missade jag bollen med minsta möjliga marginal, och istället så kunde bortalaget kvittera minuten senare. Hur målet såg ut minns jag ärligt talat inte men 1-1 görs efter 48 minuters spel. Efter detta går vi ner oss rejält, vi tappar boll enkelt, vi hittar inte varandra med passningarna och vi låter Arvidstorp anfalla alldeles för enkelt. Tur för oss är att bortalaget har problem med sista biten av deras anfall och det blir sällan farligt när de anfaller. Bytena avlöser varandra i andra halvlek och vi gör även en rockard inom laget. En matchvinnande sådan skulle det senare visa sig. Anders I som varit på bänken och vilat lite kommer in på innermittfältet och skickar således upp Stefan på anfallet. Och visst är det nyss nämnde Stefan som avgör denna matchen. Efter 81 minuter får Stefan en djupledsboll där motståndarförsvaret försöker ställa honom offside. Fällan misslyckas och Stefan blir helt ren med målvakten. Riktigt ren faktiskt, det var ingen i bortalaget som brydde sig om att ens försöka hinna ikapp Stefan och han får all tid i världen att tänka på var han ska sätta bollen, ha på jobbmackorna i veckan och vilken pilsner som skall slukas till helgen. Bollen placeras enkelt in i mål och efter detta var det en kamp mot klockan för Arvidstorp om de skulle mäkta med en kvittering. Men de gör de inte och vi håller ut och tar som sagt vår sjätte raka seger.

Imponerande att vi vinner en match som vi stundtals äger och stundtals är helt borta i. Matchens spelare är svår att utse, när vi väl är bra så tycker jag alla är det och när vi är dåliga så är vi det gemensamt där med. Överlag är det ändå många som gör det bra, Stefan sliter bra och får även göra det avgörande målet. Jens och Mattias håller det stadigt längst bak, samtidigt som de får bra hjälp av Oskar och Rasmus. Alla gör det bra idag då vi väl gör det och ingen speciell pekas därför ut idag. Matchens plus är Robins avslut vid 1-0 målet. Riktigt snyggt placerat i bortre hörnet, gött å se. Matchens minus kommer jag inte riktigt på, som sagt när vi är dåliga som är alla det. Dagens Forsgren får idag tyvärr Rasmus då han som sista gubbe försöker dra en motståndare och misslyckas. Farligt läge åt motståndarna uppstår men inget som resulteras i mål. Sånt lärde man sig när man var sju år Rasmus 😉 Nästa match är idag när Långås/Morup gästar Viljan/Älvena och B-laget spelar igen på söndag, då i toppmöte borta mot Stafsinge.

Joacim Claesson

Vinst för B-laget trots stundtals dåligt spel
Taggad som:    

En kommentar om: “Vinst för B-laget trots stundtals dåligt spel

  • 30 maj, 2012 på 05:08
    Permalink

    det är som vanligt ett stort nöje att läsa referaten.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>