Tung förlust för B-laget

B-laget förlorade idag borta mot Tvååker/Galtabäck. En rättvis förlust när matchen summeras ihop men tung de viset att vi idag gör en av våra bästa matcher och har några bra chanser att göra mer än bara ett mål. Men ett steg i rätt riktning i alla fall. Laget såg ut som följande, Marcus; Martin A, Fidde, Jens, Calle; Erik B, Patte, Abbe, Jocke; Robin och Anders I. På bänken satt Erik S, lill-erik och Bessi.

Matchen börjar tungt för vår del då T/G pressar på bra och kommer  igenom många gånger. Dock testas inte Marcus i mål så ofta i första halvlek så sista skärpan hos hemmalaget fanns inte idag. Vi sticker upp några gånger i första halvlek, Anders har en nick mot mål. Och det är några fler halvchanser. Men hemmalaget skulle ta ledningen efter 20 minuter. Snyggt förarbete på deras högerkant ligger bakom det hela. Bollen skickas sedan in längs med backen och kan petas in vid första stolpen. 1-0 stod sig halvleken ut och det var rättvist. Vi spelar dock upp oss sista fem minuterna och var angelägna att med oss det som positivt i paus.

Denna varma försommarkväll tvingade oss att byta mycket, både i första och i andra halvlek. Vilket gör att det är många som får spela på ovana positioner. Men jag tycker vi sköter de bra ändå.

Vi rivstartar andra halvlek och har en femtonminuters period som är vår bästa under hela matchen då. Dock så kan vi inte göra något mål under denna perioden och det är det som avgöra matchen tycker jag. Vi har många fina långa anfall, dock så sätter vi inte de få chanser vi får och då vinner man tyvärr inga matcher. Istället så kan T/G trycka in 2-0 efter timmans spel och där går luften ur oss lite. Vi går ner på tre man i försvaret och gör ett sista desperat försök och det skulle till en början ge utdelning. Patte spelar i sidled strax utanför deras straffområde och jag för på ett skott som styr på T/G spelare och friställer Bessi som visade chicharito-klass och placerar snyggt in en 2-1 reducering. Vi fortsätter att pressa men stora luckor öppnas upp bakåt och till slut så kan hemmalaget peta in avgörande 3-1.

En rättvis hemmaseger men som sagt, tungt när vi för en gångs skull spelar bra stora delar av matchen. Fortfarande mycket att slipa på, framförallt vårt passningsspel då vi skänker bort många onödiga bollar till motståndarna. Matchens plus är idag det fina spel vi stundtals visar upp. Kan vi bara bygga vidare på de så kan vi nog snart kassera in lite poäng. Matchens minus är att vi som sagt skänker bort alldeless för billiga lägen p.ga oskärpa. Dagens lirare är Patte på innermittfältet samt Fidde i mittlåset. Stenhårt jobb matchen ut. Dagens Forsgren får vårt kära tränarpar som glömt säga till vissa spelare att de skulle spela idag vilket resulterade i att en inte dök upp samt att en kom sent. Nästa A-lagsmatch är på onsdag borta mot Åsa. B-laget spelar nästa match nästa söndag hemma mot Stafsinge.

Tung förlust för B-laget

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>