Tre raka för B-laget

I söndags så vann b-laget sin tredje raka match i serien när böljan avverkades hemma i morup med 4-1. Joel och Anders hade valt att starta med följande lag, Marcus J; Lill-erik, Pierre, Adam, Jocke; Johannes, Abbe, Patte, Anton; Linus och Jacob. Vi visste på förhand att detta inte skulle bli en lätt match och det syntes även hos coacherna som inte tog några risker utan gav kaptensbindeln till mig och bevisade på så sätt att här är det inget annat än 100% som gäller. Ett mycket klokt val skulle de visa sig.

Men även om man kan tro att de räckte med att utse mig till kapten så gjorde det inte de, matchen måste fortfarande spelas och där var vi knappt med i första halvlek. Vi var tvåa eller trea i de flesta situationer och skapade inte alls mycket. Böljan skapar inte så många chanser i första halvlek men är desto bättre defensivt och vi kommer inte igenom många gånger i första halvlek. Böljan skulle också ta ledningen efter 8 minuter efter en snabb omställning. Det är många gånger i den första halvleken där vi försöker tagga igång men den riktiga viljan fanns inte i första halvlek. Vi uppträder ganska så lojt och ger bort bollarna alldeles för enkelt. Därför var det väldigt skönt att vi skulle kvittera precis innan domaren blåste av för första halvlek. Mindre bra var det att det är Jacke som gör målet, men i desperata tider så får man acceptera detta.

Halvlek och ställning 1-1, kanske inte ett resultat som speglar matchbilden ganska bra men kollar man till antalet chanser så är det inte alls orättvist. Vi pratar om att vi måste höja tempot och inställningen i andra halvlek. Och det gjorde vi verkligen. Två byten görs i halvlek då Lill-Erik går ut och Edvin kommer in samt Anton vilar och Burim kommer in.

Andra halvlek var bara ca 2 minuter gammal innan vi gjorde 2-1 genom Linus. Ett psykologiskt viktigt mål som gjorde att vi fick mer självförtroende i det vi gjorde. Vi rullar boll mycket bättre i andra halvlek och kommer till fler anfall och farligheter. Efter detta är det vi som kontrollerar matchen och böljan skapar inte många chanser under en period. I den 66te minuten skulle dock en avgörande minut komma. Böljan skapar ett av få anfall under andra halvlek men avslutet räddas bra av mackan och vi startar en kontring direkt. En kontring som hamnar hos Burim på vänsterkanten som snyggt bryter in i planen och skjuter bollen vid första stolpen och sätter 3-1 efter 66 minuter spelade. Tio minuter senare fastställer Linus slutresultatet 4-1 och ytterligare en seger var i hamn.

En match med två skilda halvlekar, i den första visar vi ingen vilja eller glöd alls och då går det som det går. I andra vaknar vi till helt och hållet och då går det mycket bättre också. Matchens plus är Joel och Anders fingerkänsla att utse mig till kapten, ett beslut som gav oss tre poäng idag. Matchens minus är vår första halvlek, får ej upprepas. Matchens lirare är Linus som slet och kämpade matchen igenom och var en av få ljuspunkter i första halvlek. Dagens Forsgren får Abbe som inte bara kommer 30 min för sent samt att han inte har skorna med sig så dem får hämtas i efterhand. Jävla stjärna. Nästa match för b-laget är borta mot Galtabäck på söndag. A-laget spelar hemma mot Halmstad den 9/5!

Tre raka för B-laget
Taggad som:    

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>