Träningsviljan skall göra skillnaden!

Spelarrådets representant träffade Långås/Morups IFs ordförande Martin Andersson denna soliga tisdagseftermiddag. Platsen för mötet var soliga och härliga Ryevi i Långås, arenan där LMIF spelar hälften av sina matcher under en säsong. Säsong 2015 kommer bli Martins 4e säsong som ordförande för den unga sammanslagna seniorföreningen. Föreningens ordförande har själv förflutet som seniorspelare i Långås IF innan sammanslagningen där han då figurerade i över 400 matcher och då ofta som back. De som varit med ett tag vittnar om Martins härliga speluppfattning.  Vi slår oss ner på bänkarna under träden utmed Ryevis ena långsida.

– Martin, Långås/Morup befann sig så sent som 2013 i division 5, men fick då se sig degraderade efter en rent ut sagt urusel säsong. Vad ser du för skillnad i år jämfört med 2013?

– Resultatmässigt så har det tyvärr inte blivit något annorlunda, säger Martin med tanke på LMIFs premiärförlust mot IF Norvalla. Vi skall dock ha i åtanke att säsongen har precis börjat, och det är många poäng att spela om, säger Martin och fortsätter.

– Den stora skillnaden är at truppen som helhet i år har en större spridning mellan de yngre och hungriga, och de äldre och rutinerade, vilket gemensamt bidrar till högre träningsvilja i gruppen. Träningsstatistiken under 2013 var under allt kritik, så i efterhand så var det inte särskilt konstigt att vi ramlade ut. Satsningen vi nu inlett är en långsiktig målstyrd plan med kombination av yngre spelare upptill äldre så att Långås/Morup på sikt kommer tillhöra de bättre lagen i Falkenberg framöver, säger Martin och tittar  bortåt ett dussintal barn som spelar vid ett sjumannamål.

– Christian Persson och Andreas Johansson gör ett jättebra jobb med spelarna. Och vi skall absolut inte glömma Leif Thell som i form av lagledare ser till att servicen kring seniortruppen är på topp!

– Har ni ur styrelsen något uttalat mål gällande prestation och placering?

Från styrelsen är vi glada för det klivet upp som vi tog förra året, och på det sättet vi gjorde det. Seriesegern var inget att tala om, och vi slog FC Falkagård som det talas så mycket om både hemma och borta, med övertygande 6-1 hemma och 1-7 borta. I år vill vi framförallt att stämningen i laget är bra. Att avancera på en gång är inte med på någon kravlista, men om de ledarna vi har i laget är med några år till så kommer det komma automatiskt. Att vi blir degraderade till division 6 är inte acceptabelt med de ledare, och den trupp vi i dagsläget har, säger Martin och precis då startar bevattningssystemet för a-planen.

– På tal om bevattning. Linus Hjelm sågs körandes med sina maskiner här under helgen. Vad har ni gjort med Ryevi?

– Vi fick bidrag från vår kära kommun för en ny gräsklippare, och i samband med detta gjorde vi en investering av bevattningssystemet. Vi var 8-10 personer som hjälptes åt under helgen, och nu är det endast små justeringar kvar. Planen kommer 2015 vara i bättre skick än något år tidigare, och det kommer vara en fröjd för såväl vår egna seniortrupp som för våra motståndarna. Mycket tack vara de två grabbarna Inge Gustavsson och Göran Eriksson som tacksamt sköter om anläggningen på dagarna.

– En av säsongernas kanske viktigaste matcher kommer utspela sig nu på torsdag 18.30, fast då på Morups IP då vi tar emot Glommens IF. Hur tror du matchen slutar?

– Jag tror det blir en ordentlig islossning i målskyttet efter IF Norvalla. Matchen slutar 5-1 till Långås/Morup med mersmak, avslutar vår ordförande Martin Andersson.

Med detta avslutar vi intervjun, och hoppas kunna återkomma innan torsdag med en intervju med radarparet Christian Persson och Andreas Johansson. Håll utkik på hemsidan och facebook för mer nyheter kring Långås/Morups IKs seniortrupp.

 

Träningsviljan skall göra skillnaden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>