L/Ms första trepoängare!

L/M tog igår sin första seger i Div.5 när Träslövsläge besegrades med 1-3 borta. Det var en härlig kämparinsats där vi slogs för varandra och det var riktigt kul att spela igår. Fortsätter vi så här så är vi snart ikapp i toppen! Laget som startade var Anders; Kalle, Sjöbol, Eric S, Jocke; Stefan, Mike, David, Patte; Erik B och Jonas. På bänken satt Jacob, Robin, Rasmus och Mattias N.

Vi startade denna matchen väldigt bra och även om vi kanske inte hade så många chanser i första halvlek så är vi väl ändå överens inom laget att det är vi som är bättre. Första kvarten så har Träslövsläge knappt bollen och vi pressar dem riktigt bra. Träslövsläge jobbar sen sedan mer och mer in i matchen och ett tag så är det vi som får ägna oss mer åt att försvara än att anfalla. En härlig match med mycket kamp var detta. Betydligt roligare att spela dessa matcher än när man vinner med 8-0 och matchen är avgjord efter 25 minuter. Vi skulle ta ledningen efter 32 minuter då Kalle gör ett bra förarbete på högerkanten och skickar in bollen i straffområdet. Bollen studsar ut till Mike som står strax utanför straffområdet och placerar in 0-1. Otroligt förlösande. Och även om hemmalaget skulle sticka upp några gånger till i den första halvleken så var det aldrig så värst farligt . Så halvtidsvila med 0-1 ledning och det var optimistisk anda i omklädningsrummet. Vi pratar om att stänga av vissa motståndare för att låsa spelet ännu mer och att vi ska fortsätta med vårt spel.

Men allt som sades i halvlek skulle dock få ändras lite på. 5 minuter in i andra halvlek kom en situation som skulle förändra förutsättningarna helt. En av Träslövsläges spelare krockar olyckligt med Anders i mål. En situation som innebar att bägge spelare var tvungna att bytas ut och för första gången så har vi inte någon reservmålvakt med oss. Men vad gör det när undertecknad sitter på otroliga målvaktskvalitéer. Jag fick lämna vänsterbackspositionen och hoppa in i mål med motiveringen ” han va ju ganska het i målet på en försäsongsträning”. Ett väldigt lyckat drag. Matchen går vidare och närkampsspelet ökar allt mer och det märks att det är lite speciella möten när dessa två lagen möts. Själv så fortsätter jag att hålla nollan fram till 75te minuten då ett inlägg från deras vänsterkant kommer in i straffområdet och deras anfallare kan tyvärr nicka in kvitteringen via stolpen. Inte ens Peter Schmeichel i sina stordagar hade räddat den bollen. Vi låter oss dock inte tryckas ner av detta utan fortsätter att trycka på och det skulle även ge utdelning. Medans jag fortsätter att storspela i mål och ge tränarna huvudbry inför nästa målvaktsval så får vi en frispark en bit in på deras planhalva med 10 minuter kvar. Stefan lyfter in den och det blir kalabalik i straffområdet. Tillslut så hamnar bollen hos patte som enkelt kan peta in 1-2 och ny ledning för L/M. Hemmalaget fortsätter att gå för ännu en kvittering men det är svårt med en sådan vägg i målet. Istället så sticker vi upp i en kontring och Erik B kan snyggt lobba in det sista målet med tre minuter kvar och fastställa slutresultatet 1-3.

Underbar match att vinna och minst sagt behövlig. Idag gör vi något som vi inte gjort i de andra matcherna och det är att vi kämpar rejält för varandra och sätter chanserna när vi väl får dem. Förhoppningsvis så kan vi bygga vidare på detta. Matchens lirare idag är vårt innermittfältspar David och Mike som gång på gång vinner boll för oss och fördelar den snyggt ut på kanter och upp på anfallare. Matchens plus är att vi aldrig slutar att kämpa, även när Träslövsläge får in en kvittering. Riktigt gött att se och det är en av anledningarna till att vi vinner matchen. Matchens minus kan jag faktiskt inte komma på idag. En nästintill fläckfri insats från vår sida. Kanske att jag inte har stått i de andra två matcherna för då hade vi förmodligen haft maximal pott. Dagens Forsgren får Jacob för att han glömde handduk och var tvungen att låna min. Jag vet inte vem det var värsta för, mig, handduken eller Jacob. Nästa match är ikväll då B-laget spelar hemma i Långås mot Skrea. Matchen börjar 18:45. A-laget spelar sin nästa match på lördag kl 14 i Morup. Då är det dock DM match mot Hyltebruk!

L/Ms första trepoängare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>