Stefan Johansson tar med sig samtliga poäng till LMIF ifrån Skällinge IP

2015-08-14
Rolfstorp/Skällinge – Långås/Morups IF 4-5 (1-3)
Mål: 3 Jonas Lidström, 2 Stefan Johansson,
Division 5 norra

Ni som minns vårens drabbning mellan båda lagen kommer ihåg att det var en onödigt svajig tillställning där Rolfstorp/Skällinge sånär tog med sig 1 poäng från Ryevi. Lyckligtvis gjorde Mattias ”Bänke” Mårtensson ett klassmål den matchen och fixade samtliga poäng till LMIF. Dagens match skulle visa sig vara minst lika, om inte tuffare. Planen i Skällinge såg lika inbjudande som Ryevi är i nuläget (=perfekt), men där stannar tyvärr liknelserna. Planen var ojämn på ett lömskt sätt vilket ledde till längre bollar, sämre bollbehandling och fler felpass. Inte gjorde det sig bättre av att det blåste halv kuling.

Samlade till match var:

Anders Sagström

Mattias Johansson – Andreas Andersson – Fredrik Nilsson – Adam Jönsson

Anton Johansson – Martin Svahn – Fredrik Norrman – Stefan Johansson

Daniel Bengtsson – Jonas Lidström (K)

Avb. Linus Hjelm, Carl Hallgren, Johannes Johansson , Abbe Hersi

Återigen ställdes alltså en nykomponerad backlinje till match. Frånvarande denna match vart Martin Bengtsson (stort grattis!), Joacim Claesson som åkt på sjukdomar.

Rolfstorp/Skällinge vann slantsinglingen och valde konstigt nog att börja matchen i kraftig motvind. Detta tog LMIF nytta av direkt. LMIF styrde spelet med järnhand i första halvlek och skapade en hel del farligheter. Omskolade anfallaren Jonas Lidström fortsatte på vinnarspåret från Åsa-matchen och skapade en hel del chanser (och mål) denna match. Då det gjordes en hel del mål denna match så sviker minnet och det finns därför risk för att saker kommer i oordning.
0-1 kommer en bit in i första halvlek genom att Jonas Lidström kommer fri efter framspel av Daniel Bengtsson. Ensam med målvakt och med R/S-försvarare hack i häl så lägger Jonas bollen kallt ovanför målvakten, 0-1 till LMIF. Vid denna tidpunkten av matchen har R/S inte mycket att komma med, förutom deras stekhete forward Daniel Bengtsson som sög ner mycket bollar och skapade lite oroligheter.
Nästa mål för LMIF kommer inte helt ologiskt genom att Stefan Johansson avslutar med högern på volley efter att målvakten boxat ut bollen. Vinden i ryggen och en bra press gör att det mesta av spelet hålls på R/S planhalva.
Daniel Bengtsson i LMIF har en bra målchans när han vandrar utmed straffområdet och in med en spelare i ryggen och får till ett vänsteravslut, som målvakten reflexräddar. Jonas Lidström har en dubbelchans där målvakten räddar 2 reflexräddningar. 3:an kommer ändå, och det genom en vass hörna av Stefan Johansson. Bollen går mot bortre stolpen där Jonas når högst. Bollen går flipper mellan ett par R/S spelare och sedan ner på backen. Jonas når dit med en tå och bollen letar sig in i mål, 0-3.Förutom dessa chanser så är där 3 situationer under första halvlek som luktar straff för LMIF. Jonas blir nerriven vid ett tillfälle. Vid ett annat är han sop-ren. R/S-försvarare skaver hälarna och Jonas får till ett sumpigt avslut pga detta, men ingen åtgärd. Slutligen petar Anton bollen och blir fälld direkt efter, men återigen, ingen åtgärd.
Halvleken får ett tråkigt slut när LMIF slarvar i hemjobbet. Bollen når ut till en R/S-spelare på deras vänsterkant som slår in bollen. Bollen går utmed hela backlinjen bort utanför Adam till en R/S-spelare som vänder upp och avslutar mycket distinkt utom räckhåll för Anders, 1-3.
Ett mycket onödigt och orutinerat mål som inte borde få komma till. Hade det stått 0-3 eller mer (med tanke på våra chanser) så hade matchen varit död.

Istället går R/S ut i andra halvlek med luft under vingarna och vinden i ryggen. Matchen byter nu också fokus och det blir mycket långa bollar ner mot LMIFs backlinje. Vinden gjorde bollarna oberäkneliga och bollen fastnade ofta strax ovanför backlinjen. Tidigt i andra halvlek gör också R/S 2-3 och nu är det match igen. LMIFs fokus ligger mest på domaren där vi anser oss vara orättvist tilldömda en hel del situationer. Lite senare när R/S gör 3-3 är det en mycket misstänkt offside när motståndaren Daniel Bengtsson springer igenom och distinkt sätter bollen. LMIF höjer sig lite och får till ett par anfall utan att skapa några farligheter.
I en situation senare så är det mycket farligt i R/S-straffområde. Bollen är påväg att täckas ut ca 1m till vänster om R/S-målvakts högra stolpe. Jonas Lidström gör då en kämparinsats och springer ikapp försvararen samt slänger sig runt honom och får in bollen, 3-4, och Jonas har nu gjort Hattrick!
Domaren skall dock få liv i matchen igen. Vid ett tillfälle så sparkar R/S kapten bollen ut över läktaren. Domaren väljer mycket märkligt att tilldöma R/S inkastet (samtidigt som en tafatt linjeman som står 2m ifrån inte korrigerar domaren). I situationen som följer gör R/S 4-4 och det är mycket tunga huvuden på planen. LMIF gör lite byten. Abbe Hersi kommer in till höger och ersätter Anton Johansson, och det är nu de sista 15 minuterna det händer grejer. Abbe Hersi gör ett mycket starkt inhopp, och skapar 3 rena lägen i slutet. Dock sätter han ingen av dessa klara målchanserna och efter matchen kommenterade han ”det blir avslutsträning för mig nästa vecka”. R/S offensiv avtar de sista och minuterna och LMIF skapar istället lite offensiv. Matchen lider mot sitt slut och Jonas Lidström lyckas fixa fram en frispark långt nere vid vänster hörnflagga. Abbe Hersi är sugen och tar sats för en bra frispark. Den blir inget vidare och tar i muren. Bollen studsar ut till Stefan Johansson som avslutar ett tamt studsande skott. R/S-målvakt är i detta läget skymd, och bollen rullar retsamt in vid målvaktens högra stolpe, 4-5 som också blir slutresultatet i denna galna match. Med tanke på chanserna en mycket rättvis seger, men med tanke på hur matchen artade sig och hur det var i slutet så känns det taskigt att ta med sig alla poängen hem. LMIF har inte varit bortskämda med denna typen av segrar denna säsong. Stefans mål firades ordentligt och det bildades en klassisk TV-puckhög ovanpå. Direkt efter avsparken blåser domaren av, och LMIF inkasserar 3p denna helg.

Stort plus denna match återigen till Jonas Lidström, men även Stefan Johansson och Daniel Bengtsson var vassa idag. Det märks att vår offensiva tyngd blir en annan när vi nu fyller på och håller hög press inom laget. Förra matchens solida defensiv byttes idag ut mot lite slapphänt defensivt arbete som definitivt inte bara kan klandras försvaret. Mittfältet måste agera bättre när det gäller hemjobb i kontringar precis som man gjorde i matchen mot Åsa. Nästa vecka väntar nästjumbon Tofta som sånär fick med sig en poäng mot mäktiga serieledarna Norvalla (1-0).

Stefan Johansson tar med sig samtliga poäng till LMIF ifrån Skällinge IP

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>