Stark vinst mot ett bra Åsa IF

2015-08-08
Långås/Morups IF – Åsa IF 2-0 (0-0)
Mål: Martin Bengtsson, Gabriel Mårten Nilsson
Division 5 norra

Höstsäsongens 3 match skulle denna lördag spelas mot Åsa IF. Det första mötet i våras slutade med vinst till Åsa efter en välspelad match. Efter den matchen kändes Åsa ihop med Norvalla som givna topplag, men Åsa har i slutet haft poängtapp, och har nu blivit nedputtade i tabellen av bl.a. Galtabäck och Kung Karl.

Under den gångna veckan har träningsintensiteten varit hög, och det var nog många spelare som var revanschsugna efter förra helgens poängtapp mot Glommen. Ett i våra ögon onödigt kryss där vi inte alls kom upp i nivå. Men som matchen artade sig med bl.a. ett självmål åt vardera håll samt ett drömmål från våra motståndare så får vi vara nöjda.

Långås/Morup ställde upp med följande manskap.

Anders Sagström

Alexander Nilsson, Mattias Johansson, Martin Bengtsson, Joacim Claesson

Anton Johansson, Martin Svahn, Andreas Andersson, Stefan Johansson

Daniel Bengtsson, Jonas Lidström (K)

Avb. Linus Hjelm, Abbe Hersi, Gabriel Mårten Nilsson, Oscar Karlsson, Jakob Gunnarsson

För våra vana läsare så är det en hel del ändringar i laguppställningen mot tidigare matcher. Bland annat har kapten Lidström flyttats upp i plan, Andreas Andersson likaså.
LMIF började med solen i ansiktet och med en svag motvind. Åsa IF skulle mycket riktigt rulla boll lugnt och metodiskt och hitta in på centralt mittfält där man ställt upp med 3 man denna dag. LMIFs taktik för dagen var att ligga högt i press för att få Åsas bollskickliga spelfördelare under press tidigt, och detta lyckades man väldigt bra med! Första 10 minuterna låg dock LMIF lite långt ifrån i dueller och press, och Åsa kom upp i ett par inläggschanser som blev resultatlösa. Efter första kvarten började LMIF så sakteliga äta sig in i matchen, framför allt genom att ligga rätt med hela laget och pressa aggressivt tidigt. Målchanser saknades inte, även om det inte framkom någon het chans. LMIF hade en handfull hörnor i första halvlek som var farliga, men ingen som resulterade i mål.
Halvtidsvila, och i LMIFs omklädningsrum talades det om att fortsätta mala och ligga rätt i positioner så skulle målen komma. I halvlek tvingas Mattias Johansson till ett byte, och in kommer Jakob Gunnarsson.
I matchminut 50 slår Stefan Johansson en hörna vid vilken Martin Bengtsson når högst och nickar bollen i en retlig bana över målvakten och in i bortre. En inte helt orättvist resultat så här långt in i matchen sett. Nu skulle matchbilden ändras en del.
LMIFs presspel och defensiv hade fram till nu varit väldigt bra, men Åsa börjar nu få lite mer ytor då orken började tryta. Spelet blev väldigt böljande och det ena anfallet avlöste det andra åt båda hållen. Åsa som desperat jagade ett mål tryckte upp fler spelare i plan, medan LMIF effektivt slog ifrån sig bollen. Vid en rad tillfällen är LMIF så när igenom i kontringar, men Åsas försvar bryter.
Det skall dröja till matchminut 80 innan inhoppande Gabriel Mårten Nilsson springer sig fri i en misslyckad offsidefälla. En mot en gör han inget misstag utan rullar bollen förbi målvakt in i mål, 2-0.
Inhoppare Linus kommer in som en frisk vårvind i slutet och rör runt ordentligt. Tyvärr blir det ingen målkänning för honom idag.
I slutminuterna springer en Åsaspelare sig fri mot Anders, men Anders gör en bra räddning, och lyckas hålla nollan denna match.

En skön, helt rättvis seger! Hela matchen är en taktisk framgång då samtliga på plan gör vad som krävs för att slå ett bollskickligt lag som Åsa. För många tror jag också att det var en liten tankeställare då vi nu vet hur mycket som krävs i jobbet för att vi skall göra mål framåt, och samtidigt hålla tätt bakåt. Precis som Jonas nämnde efter slutsignal så är det en sån här trötthet som skall infinna sig efter varje match. De stora plusen går denna dag till Jonas Lidström för sina kopiösa löpmeter, Joacim Claesson som gör en riktigt bra match på vänsterkanten samt Anders i mål som äntligen får hålla nollan.

Stark vinst mot ett bra Åsa IF

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>