Stabil insats säkrade tre poäng för B-laget

B-laget slog igår Ätrafors i morup med hela 8-1. Med ett halvtidsresultat på hela 6-0 så kan ni själva räkna ut hur det såg ut. Och denna match bjöd även på en del godbitar i form av en comeback och en islossning, men mer om det senare. Tord och Joel valde att starta med följande manskap, Marcus; Oscar, Mattias J, Jens, Rasmus; Jacob, Martin A, Patte, Marcus A; Bessi och Robin. På bänken satt Jag, Calle, Yngve och Linus. Många byten gjordes idag och ganska ofta så därför skriver jag inte när bytena görs, mestadels för att jag inte minns.

Vi rivstartade matchen och gjorde mål efter fem minuter, Jacob hittade Marcus som snyggt kunde skjuta in kvällens första mål vid bortre stolpen, och sedan så rullade det på. Vi pressar Ätrafors bra i denna match och Marcus i mål får knappt vara med i matchen. Ätrafors är knappt över på vår planhalva i första halvlek och vi skapar målchans på målchans. Tio minuter senare så kom nästa mål från Bessi och redan där kände man att detta skulle vara en kväll att minnas. Jacob hinner tyvärr med att göra tre mål denna match och vinner tyvärr vår tävling. Men istället för att gråta över det så visade jag att jag var en större man än Jacob och assisterade honom till ett mål. Ta du segern Jacke, jag tar stoltheten. Även Yngve hinner med att göra mål i denna halvlek och när domaren blåser av så står det som sagt 6-0 och matchen är redan avgjord.

I paus så pratade vi om att vi inte ska slappna av nu utan att behålla tempot uppe och fortsätta att köra på. Viktigt att inte tappa fokus utan att fortsätta spela. Det gör vi inte riktigt. Vi slappnar av i början av andra halvlek och även om Ätrafors inte kommer till någon farlig målchans i inledningen så spelar vi inte bra och vi skänker bort många onödiga bollar. Ändå gjorde Robin 7-0 efter bara två minuter av andra halvlek. Sedan så går matchen ned sig lite och de skulle ta lång tid innan nästa mål skulle komma. En rolig sak att ta med sig ifrån denna match är att Martin Andersson gör comeback efter ett långt skadehelvete. Martin fick lira innermitt idag och redan där kunde man se att likheten med en viss Scholes fanns. Ett härligt lugn med bollen och genomtänkta passningar, det är som en annan. Sedan skulle matchens höjdpunkt komma, det som alla pratade om efter matchen. Patte blir nedriven i straffområdet och domaren har inget val än att peka på straffpunkten. Innan matchen hade vi inte tagit ut någon speciell straffskytt utan de skulle vi bestämma om vi fick någon. Så fort domaren blåste straff så vände sig alla mot tränare Tord och Joel och ropade att de ville ta straffen. Efter en liten betänketid så ropade Tord ut den magiska meningen som kommer att gå ner i historia i Långås/Morup, ”Musche tar den”. En lättnadens suck drogs i publiken då de visste att de skulle bli mål. Jag la upp bollen på straffpunkten, fintade målvakten åt ett håll och la in bollen retfullt enkelt i det andra hörnet. 8-0 med kvarten kvar och där tror jag att matchen stängdes lite. Ätrafors hinner med att tröstmåla och slutresultat skrivs till 8-1.

En härlig seger och tre fina poäng bärgades alltså igår och nu kan vi nog alla med stor sannolikhet räkna med en serieseger i denna serie. Matchens spelare var igår Martin Andersson som efter ett långt skadeuppehåll kom in och spelade som om han har varit med hela säsongen. Matchens minus är alla chanser som vi missar igår, även om det igår inte gjorde någon stor skillnad så måste vi bli bättre i avsluten. Matchens plus är många, Yngve och jag premiärmålar, backlinjen släpper inte till så mycket, mfl. Svårt att välja. Dagens forsgren tar jag faktiskt på mig själv idag då jag fick för mig att vi skulle spela i Långås och körde dit istället.

Nästa match för B-laget är borta mot Arvidstorp på söndag och A-laget spelar på fredag mot Viljan/Älvena i Långås, Väl mött!

Joacim Claesson

Stabil insats säkrade tre poäng för B-laget
Taggad som:    

4 kommentarer på “Stabil insats säkrade tre poäng för B-laget

 • 4 september, 2012 på 11:41
  Permalink

  ” 8-0 med kvarten kvar och där tror jag att matchen stängdes lite”. Haha hade blivit spännande annars om du hade missat straffen Muschen.

  Svara
 • 4 september, 2012 på 12:56
  Permalink

  Givetvis 😉

  Svara
 • 4 september, 2012 på 01:04
  Permalink

  Klockrent!

  Svara
 • 7 september, 2012 på 01:21
  Permalink

  Tackar för läsningen Jocke, gött jobb!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>