Serieledarna tog med sig samtliga poäng norrut

2014-07-01
Långås/Morups IF – IF Norvalla 0-3 (0-0)
Mål:
Division 5 norra

En strålande sommardag denna onsdagen och serieledarna IF Norvalla gästade Morups IP. Sista matchen innan sommaruppehållet och en vinst hade givit ett bra utgångsläge inför hösten då Långås/Morups IF endast skulle legat 6poäng bakom serieledarna. Till skillnad mot alla andra matcher denna säsong var det helt vindstilla på Morups IP, och temperaturen gjorde sig påmind hos spelarna på planen under uppvärmningen.
Lagen möttes tidigt i våras i den inledande omgången av division 5 norra. Då vann IF Norvalla med 3-1, och var hundraprocentiga och mer därtill, när man satte allt. Långås/Morups mantra detta året har varit att föra matcher, men inte göra mål. Något som man kan se i tabellen när vi nu summerar säsongens 12 första matcher. LMIF har gjort 22 mål under årets säsong och är tredje sist med det i hela serien.

Till matchen. LMIF ställde upp med följande manskap:

Anders Sagström

Alexander Nilsson – Andreas Andersson – Jonas Lidström (K) – Adam Jönsson

Martin Svahn – Anton Johansson – Fredrik Norrman – Johannes Johansson

Daniel Bengtsson – Jacob Gunnarsson

Avb. Linus Hjelm, Abbe Hersi, Simon Persson, Joacim Claesson

IF Norvalla började i ett rasande tempo och LMIF hängde inte alls med de första 10 minuterna. Bollen slogs ofta från IF Norvallas backlinje, över LMIFs mittfält till IF Norvallas extremt duktiga forwards som sög ner bollarna i alla situationer. De erfarna Andreas Andersson och Jonas Lidström hade svårigheter att få bort bollarna när de spelades upp. IF Norvalla slog in bollarna mot straffområdet och hade ett par riktigt fina kombinationer där man tog sig runt på kanten och slog inlägg. Dock resulterade detta inte i något mål.
Så sakteliga fick LMIF igång spelet. Till skillnad mot första mötet så hade dock LMIF svårigheter att föra boll i värmen, och man förlitade sig på resliga Daniel Bengtsson och Jacob Gunnarsson på topp för skarv. Ett koncept som skulle resultera i ett par målchanser i första halvlek. Alexander Nilsson får tidigt en känning och tvingas till ett byte där Joacim Claesson kommer in.
IF Norvallas press avtog, och i mitten på första var det LMIF som skapade bäst målchanser. Johannes Johansson hade vid ett tillfälle ett vackert avslut från sin vänsterkantsposition som så när smet in i mål. Vid ett annat tillfälle så rycker Daniel Bengtsson förbi sin mittback och är fri med målvakt. Daniel tar dock ett tidigt avslut och målvakten kan rädda. En ganska så ren målchans som Daniel i nio fall av tio sätter…
IF Norvallas vänsterytter skulle få en väldigt fin chans när han viker in från sin kant och mittfältaren slår bollen mellan vår inner- och ytterback. Fri med Anders slår motspelaren bollen i stolpen, och Anders kan fånga upp returen. En annan spelare i Norvalla har ett skott som smiter utanför Anders vänstra stolpe .
Första halvleks sista chans skall Jacob få. Johannes och Daniel Bengtsson har en väldigt fin kombination där Johannes kommer runt på högerkanten. Johannes spelar in till Jacob som 4-5 m framför mål tar avslut. Avslutet är dock av dålig klass (fel fot) och målvakten kan rädda. Domaren blåser efter detta av, och första halvlek kan summeras som en jämn tillställning med chanser åt båda hållen. Någon fördel åt LMIF kanske med tanke på de två klara målchanserna.

Andra halvlek börjar också jämn, men det skall inte ta lång tid innan IF Norvalla får resultat på sina slitsamma forwards arbete. Efter en tilltrasslad situation rensar Andreas Andersson bollen på en Norvalla-forward. Bollen studsar ner till en annan IF Norvalla-spelare som är i höjd med kortlinjen i en mycket misstänkt offsideposition. Denna spelaren nickar bollen vackert in till en annan spelare som avslutar med huvudet, och 0-1 är ett faktum. Tyngden i IF Norvallas anfall ger resultat, och det känns här som luften går lite ur LMIF. Endast ett par minuter senare så kommer man åter i ett farligt anfall. Adam tar en närkamp där IF Norvallas forward är påväg att falla. I en sista desperat handling kastar han sig efter bollen och sparkar den. Den desperata sparken skall visa sig bli ett perfekt inlägg till en annan spelare som släng-nickar i Henrik Larssons anda, 0-2. Daniel Bengtsson byts ut mot Abbe Hersi och Martin Svahn byts mot Simon Persson.
Luften är dock redan ur laget som utan självförtroende inte mäktar med att skapa några farligheter. IF Norvalla får det andrum de behöver och kan nu börja bollbehandling utan press. Man kommer också mot slutet av matchen göra 0-3 på en fin kontring där en vilt kämpande Jonas Lidström och Anders Sagström i målet bara kan se bollen rulla i mål.
Matchen slutar 0-3, och med tanke på andra halvleks utveckling så är det inget att diskutera. IF Norvalla är det bästa laget med den bästa strategin anpassat till sin trupp i detta års division 5 norra. De två oerhört tunga anfallarna som har en förmåga att suga ner nästan allt, trots att de har backar nästan hängandes i rygg kommer vara det som avgör varför de är ett topplag i denna serien. Med tanke på LMIFs tuffa vårsäsong så har man varken självförtroendet eller orken att orka stå emot Norvalla idag. Ett mål hade gett en annan energi och säkert kunnat påverka matchbilden, men att IF Norvalla har 2 vinster och 6-1 i målskillnad mot oss denna säsong är ingen slump.

För LMIFs del gör man ändå en bra första halvlek. Joacim Claesson går in efter tidig skada på Alexander Nilsson och gör en bra match. Likaså de övriga tre i backlinjen (Andreas Andersson, Jonas Lidström & Adam Jönsson) förtjänar ett extra omnämnande tillsammans med den evigt springande Fredrik Norrman.
Nu väntar ett sommaruppehåll på 3 veckor. Många av det äldre gardet i LMIF är behov av vila, och det skall bli spännande att se vilken trupp som kommer till träning när man startar upp igen 2015-07-20. LMIF har haft problem med mycket skador där Gabriel Mårten Nilsson, Stefan Johansson, Alexander Nilsson, Linus Hjelm & Mattias Mårtensson bara är några namn som kommer upp nu.

Trevlig sommar, och vi ses på Långås marknad 18e och 19e juli.

Serieledarna tog med sig samtliga poäng norrut

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>