Seger i ny träningsmatch

Långås/Morup spelade igår sin andra träningsmatch för säsongen med A-laget när man mötte Lilla Träslöv på kristineslätts konstgräs kl 08:30 på morgonen. Matchen slutade med seger 1-0 efter mål av Benke serverad av ingen mindre än, just de, Musche. Lite kul att få slå Lilla Träslöv som vi förlorade mot förra året i DM med 1-0. Så det var en fin revansch och inte mindre ett bra sätt att testa formen på. Alltid roligt att slå lag från serier som ligger över en själv. Laget som Tord och Pelle startade med var Anders G; Mattias J, Martin B, Marcus A, Calle; Jocke, Mike, Stefan, Patte; Jonas och Benke.

Matchen startade med att bägge lagen kände lite på varandra och även om det var en träningsmatch så kändes det ändå faktiskt lite som en match med betydelse. För det var hårda dueller och bra spel stora delar av matchen. Lilla Träslövs spel var väldigt lättläst då det endast slog krossbollar och skarvade ut på kanterna och när bollen väl kom dit som skötte sig försvaret galant och plockade bort bollen hela tiden. Då får jag faktiskt säga att vårt spel var mer varierat och det visade sig var a ett vinnande koncept. Det tar lite tid innan vi kommer fram till några riktiga farligheter. Både Benke och Jonas ligger och hugger längst fram och fiskar bollar men i början så fastnade det ofta på sista gubben. Matchens första och enda mål skulle komma ca 30 minuter in i första halvlek. Martin B har bollen en bit in på LT:s planhalva och han lyfter den snyggt ut till mig som finns på vänsterkanten. Jag tar med mig bollen en liten bit in i straffområdet innan jag spelar snett inåt bakåt till Benke som tämligen enkelt kan placera in 1-0. Skolboksexempel på hur man gör mål (?). Första halvlek fortsätter i ett ganska trevande tempo där LT inte riktigt kommer till några farligheter. Man har några långa inkast samt hörnor men vi försvarar oss starkt och stabilt och Anders G i mål får göra tämligen få ingripanden. I slutet av första halvlek hinner dock Martin skada sig då axeln går ur led. Efterspelet på det hela vet jag inte men lite lugnanden kan ändå ges ut för detta var inte första gången som hans axlar hoppade ur led. Släktdrag sa Benke och flinade.

Ledning i halvlek och det var rättvist. Några byten gjordes då Martin så klart fick kliva av och in kom Fidde flow. Två byten var redan förbestämda med där Anders G i mål fick vila och Anders Å fick komma in. Som ni säkert har märkt så är det inte stor variation på namnen i laget. Mike gick även han av och in kom Abbe tror jag.

Andra havlek bjuder på lite mer böljande spel där bägge lagen har chanser att göra både ett och två mål men fint spel av bägge försvaren och målvakterna håller siffrorna nere. Jag tror att vi har två stycken bollar som dansar på mållinjen och LT har en indirekt frispark med ca 5 minuter kvar men bollen håller sig utanför nätmaskorna. En fin seger för vår del och vi fortsätter att matcha på med svårt motstånd. Nästa vecka så väntar Rinia både för A och B laget. Kul att mäta krafterna mot bra lag. Nu fortsätter L/Ms äventyr och det ser ut som att detta kan bli en trevlig säsong det här med! Och där var även årets första referat upplagt, känns skönt att damma av fingrarna och få skriva lite! Nu kör vi!

Seger i ny träningsmatch
Taggad som:    

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>