Obesegrade och noll insläppa efter 2 omgångar

Efter förra veckans bergsäkra vinst med 5-0 mot Vessigebro/Ätrafors var det under fredagskvällen dags att ta sig an Veddige BK på bortaplan. Påväg till matchen diskuterades det vilt i bilen om det var konstgräs eller gräs, då planen såg så bra ut på motståndarnas hemsida. Den bilden kan vi lova bedra. Planen måste ha varit en av de sämre gräsplanerna som vi spelat på de senaste 2 säsongerna.

Långås/Morups IF skulle ställa följande lag på benen:

Emil Balado

Anders Johansson – Jakob Gunnarsson – Mårten Andersson – Adam Jönsson

Simon Persson – Andreas Andersson – Martin Svahn

Tobias Jörgensen – Jonas Lidström (K) – Gabriel Mårten Nilsson

Avb. Christoffer Johansson, Oliver Nielsen, Alexander Nilsson

Sett till tappade spelare så hade LMIF från föregående omgång inte mindre än 5 startande spelare borta. Såväl Johannes Johansson, Daniel Bengtsson och Daniel Svensson har problem med skador från föregående match. Anton Johansson kunde ej delta, och Simon Torstensson drogs med en halv-OK knä. Det är där vi kommer till LMIFs starka sida i år. Laget är om möjligt bredare än föregående säsong. Leden fylls upp av spelare som är minst lika sugna på att visa vad de går för.

För att inte behöva diskutera det igen så kan det här nämnas att planen var dålig. En kombination av ojämn och stenhård gjorde att den mest studsade fram, vilket inte direkt gynnade LMIFs rull (givetvis samma för motståndaren…)

LMIF startade matchen i motvind och solen i ögonen. Hela första halvlek var ett ställningskrig där bollen slogs från ena backlinjen till den andra. Den otroligt imponerande hemmapubliken som hade letat sig ner till Veddige IP bjöds inte på någon skönfotboll, utan mer en ständig kamp. LMIF kom inte till speciellt många farliga anfall under första halvlek. VBK hade 1 farlig chans där en anfallare klackade ett inlägg bakom ryggen, dock rullade bollen 2 dm utanför.
Mot slutet av halvleken damp bollen ner i VBKs straffområde. Jonas försöker avsluta, men bollen fastnad påvägen. Jonas försöker nå ett nytt avslut, men dras bryskt i armen, och dagens mycket duktiga domare blåser straff. Vi blir förvånade om denna domare (som vi även hade i matchen mot Vessigebro/Ätrafors) kommer stanna på denna nivå speciellt länge.Andreas Andersson tar straffen. Han väntar ut målvakten och lägger den retfullt någon decimeter från målvakten, 0-1. Med tanke på chanserna och det chansfulla spelet så hade det lika gärna kunnat stå 1-0 vid denna tidpunkten.

Domaren blåser för halvlek. I andra halvlek går LMIF ut med solen i ryggen. Vinden har avtagit, men spelet får mer fokus på Veddiges planhalva. LMIF rinner igenom vid ett par tillfällen, men kan inte komma till någon riktig farlighet. Tillslut får Adam Jönsson ett bra läge att dra ifrån, dock skjuter han över. Ställningskriget fortsätter under halvleken, men LMIF kommer allt ofta upp i anfall. I minut 80 letar sig bollen fram till Jonas Lidström som sätter 0-2.
VBK har ett par vassa inlägg, men där står Emil Balado och plockar ner/boxar bort bollarna.

Med 5 min kvar får Martin Svahn ett superläge, men årets lösaste skott plockas enkelt upp av målvakten.

Matchen får ett tråkigt slut när en VBK-spelare vrider ”knät ur led?”. Matchen blåses av i väntan på ambulans. Ett trist avslut på en trevlig inramning. Vi hoppas på snabb återhämtning för VBK-spelaren.

Så, 2 matcher, 7 gjorda mål och 0 insläppta. Stabil start, och nästa vecka väntar Glommen hemma. De skadade spelarna väntas komma igång igen nästa vecka, så konkurrensen är på topp.

Plus idag till Jonas Lidström, samt firma Mårtensson/Gunnarsson/Balado. Stabilt är ordet!

Obesegrade och noll insläppa efter 2 omgångar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *