Nytt poängtapp för A-laget

A-laget spelade i fredags sin första hemmamatch för säsongen och det vankades derby mot Glommen. En match med mycket prestige och ära på spel, förutom 3 poäng såklart. L/M kom från en tung 2-1 förlust och hade mycket att ta igen i denna match. Tyvärr blev det inte alls som vi trodde och Glommen tog en mycket rättvis poäng när matchen slutade 2-2. L/M startade med följande lag. Anders; Calle, Sjöbol, Eric S, Simon; Stefan, Mike, David, Abbe; Benke och Lidström. På bänken satt Fidde, Robin, Patte, Bohlin och Nisse.

Då jag är en tidsoptimist av rang så skulle jag fixa mat hemma så jag kunde köra och komma direkt när matchen skulle börja. Men det blev inte som jag tänkte och jag kom 20 minuter sent. Då stod de fortstatt 0-0 och  som tur vad hade jag inte missat något viktigt. Men det var en annan matchbild som jag fick se i andra halvan av första halvlek än vad jag hade förväntat mig. Glommen hade inte mycket boll men var mycket mer kreativare än vad vi var och skapade också de farligare chanserna men lyckades dock inte överlista Anders i mål. Vi var alldeles likbleka och kom ingenvart mot Glommens försvar.

Halvtidsvilan kom nog mer behövligt för våran del än för grannarna och det var en hel del som behövde förbättras. Framförallt så tycker jag passningsspelet var uselt stora delar. En viktigt del i dagens fotboll. Andra halvlek drar igång och är tämligen lik första där vi har mycket boll men gör inte något större väsen av den. 0-1 skulle komma till gästerna bara fem minuter in i andra halvlek. Vi släpper in ett mål på en hörna vilket är en lite missberäkning för vår del då vi är vanligtvis väldigt starka på fasta situationer. Efter detta mål så är det fortsatt ett ställningskrig på mittfältet och vi kommer igenom mer och mer. Men de farliga chanserna utebliver samtidigt som Glommens målvakt storspelar och har en stor del i bortalagets poäng. Dock tycker jag att vi gör honom bra genom att inte alls vara skärpta i våra avslut och skjuter ofta mitt på målvakten. 0-2 skulle också komma innan vi verkligen vaknade till och började hota mer allvarligt. 0-2 görs i den 75te minuten. Men vi skulle svara tämligen snabbt genom Stefan som kan slå in en boll efter lite kalabalik i straffområdet. Strax efter det så går vi ner på en trebackslinje och jagar mål. Sjöbol skickas upp och hinner bara vara på topp i cirka 30 sekunder innan han kan stöta in kvitteringen i den 81sta minuten. Vi fortsätter att spela med tre man i försvaret matchen ut och jagar ett segermål men det ville sig inte alls för oss idag.

Matchen slutar 2-2 och även om det är en poäng vi tar så är det inte denna säsongsinledning som vi hade hoppats på. Nu gäller det att vi höjer oss några snäpp till nästa match då vi behöver börja vinna för att inte tappa toppen allt för mycket. Matchens spelare är idag Calle som löper och sliter konstant i 90 minuter på högerkanten och viker aldrig ner sig. Matchens plus är svår att hitta idag. Inte mycket som är positivt efter denna match. Men vissa individuella prestationer överlyser andra. Calles slit har jag redan nämnt. Stefan jobbar på i stor frustration matchen igenom och får tillslut ett välförtjänt mål. Anders gör många bra räddningar och håller siffrorna nere. Matchens minus är vår skärpa. Vi kommer inte alls upp i normal standard och det är konstigt då det finns mycket som motiverar att spela match just nu. Dagens Forsgren får Sjöbol som endast mäktade med att bara göra ett mål när han flyttades upp på topp. Hade förväntat mig minst 3. Nästa match för A-laget är på onsdag borta mot Träslövsläge. Nykomlingsmöte alltså. B-laget spelar sin nästa match hemma i långås mot skrea på torsdag.

Nytt poängtapp för A-laget
Taggad som:    

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>