LMIF fortsätter jaga toppen

2015-09-06
Kungkarl BK– Långås/Morups IF 2-3 (2-2)
Mål: Stefan Johansson, Jacob Gunnarsson, Martin Bengtsson
Division 5 norra

Söndagseftermiddag och bortamatch i fina Kungsäter mot Kungkarl BK som inför denna match låg 3 poäng före LMIF. En förlust och LMIF skulle få det svårt att vara med i topp tre. LMIF kom till match med gott självförtroende i ryggen då man gått segrande ur de fyra senaste matcherna. Framförallt är det lagets anfallsspel som nu kommit igång på allvar.
Christian Persson och Andreas Johansson har nu angenäma problem inför varje match då det tidigare i veckan blev klart att såväl Oliver Nilsson (Stafsinge IF), som bröderna Christoffer Johansson (Skrea IF) och Anders Johansson (Skrea IF) förstärkt truppen. Förhoppningsvis kan vi få till ett litet reportage senare under hösten med de tre bröderna Johannes, Christoffer och Anders Johansson.
Matchen visste vi på förhand skulle bli den tuffaste matchen under höstsäsongen då Kungkarl straffade LMIF oerhört hårt senast på Ryevi med 0-4. Då var det Kungkarls snabba omställningsspel genom sin duktiga anfallare Tony och lagets två kvicka yttermittfältare.

LMIF ställde upp med:

Anders Sagström

Alexander Nilsson – Martin Bengtsson – Jacob Gunnarsson – Adam Jönsson

Anton Johansson – Martin Svahn – Andreas Andersson – Stefan Johansson

Jonas Lidström (K) – Daniel Bengtsson

Avb. Abbe Hersi, Fredrik Norrman, Simon Persson, Mattias Johansson och Johannes Johansson

LMIF startade med medvind, och kom igång med spelet direkt. Till skillnad mot förra mötet så försökte inte LMIF spela onödigt riskfyllt i backlinjen, och man lättade oftast upp boll på kant/anfallare för att starta anfallen där istället för via backlinjen. LMIF kom också runt på ett bra sätt på kanterna via Anton Johansson och Stefan Johansson. Tio minuter in i första halvlek slog Martin Svahn en hörna på första stolpen som Daniel Bengtsson sånär får en panna på. En situation senare så rensar en Kungkarl-back rakt upp på sin egna hand, och LMIF signalerar för straff, men domaren friade.
I 18 minuten skulle så matchens första mål komma. LMIF fick en frispark några meter in på sin egna planhalva. Laget lyfter upp och Martin Bengtsson stegar fram för att slå frisparken. Bollen slås mot mål, men blir för lång. Dock missbedömer Kungkarls målvakt bollen och den smiter retligt in under ribban, 0-1. Såhär långt hade LMIF haft övertaget spelmässigt, utan att egentligen ha några farligheter. Kungkarl hotade konstant i omställningsspelet och kändes vassa nästan varje anfall.
Kungkarl tar avsparken, spelar ut till sin högerytter som enkelt springer runt på kanten, ner till kortsidan och slår snett-inåt-bakåt. Avslutet blir tamt och Alexander rensar, dock inte bättre än att bollen hamnar hos målfarliga Tony som distinkt sätter 1-1.
LMIF fortsätter komma runt på kanter och slår inlägg som dock oftast nickas bort av Kungkarls försvarare. LMIFs anfallsspel skall dock ge resultat igen. Ett anfall resulterar i en högerhörna som Stefan Johansson sprang ut för att slå. Stefans hörna går i en bra bana mot första stolpen, och smiter anmärkningsvärt in mellan försvarare och stolpe, 1-2. Två fasta situationer som gått direkt i mål för LMIF!
Tyvärr tvingar mittbacken tillika 1-0 skytten Martin Bengtsson av i slutet av första halvlek då baksidan krånglar. In kom Mattias Johansson på samma position.
LMIF skall gå i samma fälla som vid 1-1 innan halvlek. Samma kvicka kille som låg bakom 1-1 målet för Kungkarl ger sig iväg på en räd till höger. Bollen slås in, och LMIF kan inte rensa ordentligt denna gången heller, utan Tony sätter 2-2 efter ett par returer. Ett onödigt mål igen, och vi straffas oerhört hårt av Kungkarls omställningar. Mot slutet av halvleken har LMIF ytterligare ett par hörnor som inte resulterar i något mål. Martin Svahn får två chanser i straffområdet som täcks av spelare Kungkarl-spelare.
Domaren blåser av för halvlek i denna jämna kamp. Inga byten i LMIF under halvlek.

Andra halvlek startar, och Kungkarl visar sig vara mest sugna i inledningen av andra för att gå för vinst. Det är nu Kungkarls vänsterkant det händer, och laget kommer ofta runt och kan slå inlägg från straffområdeslinjen. Mattias och Jacob har dock bra kontroll på läget tillsammans med Anders.
Efter 10-15 minuter börjar såväl LMIF komma in i matchen igen, och Abbe Hersi kommer in med nya krafter istället för Anton på högerkanten. Chanserna börjar dyka upp för LMIF och efter 30 minuter så kan Stefan Johansson slå ett inlägg mot bortre. Där står en fri Jonas Lidström. Men bollen går en liten bit bakom honom och nicken går i ribban och ut.
LMIF skall ha lite tur mot slutet av halvleken när Anders kommer ut lite sent. Kungkarl-spelaren nickar bollen precis innan Anders kolliderar. Kanske straff för Kungkarl, det som talar emot är att bakom Anders stod Mattias som enkelt kunde rensa bort bollen.
Daniel Bengtsson har senare ett läge, som målvakten räddar. LMIFs tryck blir allt mer påtagligt. Fredrik Norrman kommer in, Andreas går ner centralt i mitten och Mattias tar Alexanders plats som fick utgå pga skada.
LMIF skall också få sista ordet i målprotokollet denna match. Märkligt nog skall det bli en kopia av 0-1-målet som avgör matchen. Jacob tar hand om en frispark strax innanför LMIFs planhalva. Bollen slås mot målet men blir för lång. Dock missbedömer målvakten bollen och den seglar återigen retligt, via målvaktens händer in i mål, 2-3.
Anstormningen från Kungkarl sista 5-10 minuterna uteblev, och LMIF tar en mycket tung och viktig seger i toppen. Efter att ha varit en outsider hela våren och början av hösten är laget nu med på allvar. Man ligger nu på samma poäng som Kungkarl, men med sämre målskillnad med 4 omgångar kvar. Ovanför sig återfinns Norvalla på 44 poäng, Galtabäck på 39 och Åsa på 34. Kungkarl och LMIF har 33 poäng.
LMIF har Träslövsläge, Kungsbacka, Galtabäck och Bua kvar.Åsa har Norvalla, Tofta, Glommen och Rolfstorp/Skällinge kvar.
Galtabäck har Tofta, Bua, LMIF, Trönninge BK kvar.
Bua har Glommen, Galtabäck, Rolfstorp/Skällinge och LMIF kvar.
Kungkarl har Trönninge, Tofta, Norvalla och Glommen kvar.

Med 4a omgångar kvar så är det alltså en tuff avslutning för lagen i topp. Troligen är avståndet till Norvalla och Galtabäck för stort, och lagen slåss om 3e platsen. Eventuellt finns där möjlighet till extra uppflyttningsplats pga att de Halländska lagen i högre divisioner går bra. Tyvärr har LMIF en dålig målskillnad, och måste förlita sig på att slå samtliga lag som är kvar. Vinner man alla matcher och Norvalla slår Åsa i nästa omgång så har man alla chanser att knipa tredjeplatsen.

LMIF fortsätter jaga toppen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *