Långås/Morups IF klättrar! (om än tillfälligt)

2015-09-11
Långås/Morups IF  – Träslövsläge IF4-2 (4-1)
Mål: 2 Andreas Andersson, 2 Jonas Lidström
Division 5 norra

Fredagskvällen erbjöd en härlig kväll för de som sökt sig till Ryevi för att beskåda den nerviga avslutningen av division 5. LMIF låg inför dagen 5a i tabellen. En seger skulle sätta press på de övriga lagen ovanför som Kungkarl och Åsa. Åsa möter under helgen Norvalla på hemmaplan, och vid förlust får de se sig passerade av LMIF, samt eventuellt Kungkarl.

Läget i LMIF är väldigt ljust, och konkurrensen är benhård om varje plats i truppen. Skade-/frånvaroläget i truppen är Martin Bengtsson med känning, samt Mattias Johansson med öm fot. Gabriel Mårten Nilsson har drabbats av nykär, och har inte synts till sedan juni månad.
Laget som tagits ut till fredagens drabbning var:

Anders Sagström

Anders Johansson – Andreas Andersson – Jacob Gunnarsson – Adam Jönsson

Anton Johansson – Martin Svahn – Fredrik Norrman – Stefan Johansson

Jonas Lidström (K) – Daniel Bengtsson

Avb. Totte Johansson, Alexander Nilsson, Simon Persson, Johannes Johansson, Abbe Hersi

Noterbart är att det tagits ut samtliga bröder Johansson (Anders, Johannes & Totte), där både Anders samt Totte fick göra premiär under kvällen.

LMIF började matchen i ett bra tempo, och TIF verkar vara kvar i omklädningsrummet som de lämnade ca 5 minuter innan matchstart pga strul med matchdresser.
Chanserna dök upp direkt för LMIF, och Jonas Lidström blev frispelad av Daniel Bengtsson. Tyvärr lade Jonas bollen utanför. I 12e minuten skulle dock Jonas få revansch då han gör 1-0 för sitt LMIF. Anfallet startar genom fint spel på mitten och en snabb vändning av Martin Svahn till Anton Johansson som slår in bollen till Jonas. TIF har såhär långt inte vaknat till, men skall omgående kvittera i minut 13 när LMIF slarvar i försvarsarbetet. LMIF ligger rätt och vinner mycket andra boll, vilket gör att de har kvar trycket trots att TIF emellanåt kan slå ifrån sig. Trycket mot TIFs mål fortsätter och några fler chanser dyker upp. Bland annat har Anton Johansson ett bra läge men snurrar in sig bland ett par försvarare istället för tidigt avslut.
Vinnande konceptet för LMIF denna kväll var inlägg/hörnor, och LMIF kunde gjort en handfull mål om bara skärpan varit där. 2-1 kommer i 28a minuten genom Andreas Andersson på hörna slagen av Martin Svahn. Bara några minuter senare skall Martin slå en identisk hörna där Andreas bara har att sätta dit foten, men denna gången missar Andreas.I detta läget är spelövertaget totalt, och 3-1 kommer i minut 38 av Andreas Andersson. Minuten senare gör Jonas Lidström mål genom en touch endast domaren såg, framspelad av Daniel Bengtsson, 4-1.
Halvlek, och resultat 4-1. Något som i denna stund kändes som i underkant. LMIF hade minst 2-3 klara målchanser till, och borde också gjort mål på någon av dem.

Istället tar TIF kommandot i andra halvlek, och sätter press på LMIF. Andra halvleken är ett sömnpiller, och där finns inte så mycket att lyfta fram ur LMIFs ögon sett. Laget försvarar sig, men tyvärr tillåter man TIF att komma tillbaka in i matchen. I 62 minuten gör Johannes Forsberg mål för TIF, men mer än så blir det inte denna kväll. Andreas Andersson drar på sig ett kort, och blir således avstängd mot Kungsbacka borta. Totte Johansson gör premiär och inhopp i andra, samtidigt som brorsan Johannes hoppas in i anfallet.

Matchen slutar 4-2 och LMIF säkrar ytterligare 3p i denna spännande serieavslutning. Förhoppningsvis gör Norvalla sitt jobb mot Åsa imorgon och vinner, vilket gör att LMIF tar ett steg i tabellen. Troligen vinner Kungkarl imorgon och går då förbi LMIF igen på målskillnad. LMIF har nu Kungsbacka nästa helg, följt av Galtabäck hemma, och sedan Bua borta. Saken ligger med andra ord i LMIFs egna händer!

Glädjeämnen för dagen var stabila Anders Johansson. I övrigt gör alla en helt okej match, förutom den kollektiva genomklappningen i andra halvlek.

Långås/Morups IF klättrar! (om än tillfälligt)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *