Långås/Morups IF fortsatt obesegrade under hösten

2015-08-27
Långås/Morups IF – Trönninge BK 7-1 (3-0)
Mål: 3 Stefan Johansson, 2 Daniel Bengtsson, Martin Bengtsson, Simon Persson
Division 5 norra

Veckomatch och Trönninge BK stod för morståndet denna torsdagskväll. LMIF har startat hösten bra, och man har lyckats skugga topplagen trots det dåliga avslutet på vårsäsongen. Vinst denna kväll, och man kanske kunde knappa in på något av topplagen. Stekheta Jonas Lidström åkte på ett sent återbud, och de som slutligen blev kallade till match var följande:

Anders Sagström

Alexander Nilsson – Martin Bengtsson – Jacob Gunnarsson – Adam Jönsson

Anton Johansson – Martin Svahn (K) – Fredrik Norrman – Abbe Hersi

Daniel Bengtsson – Stefan Johansson

Avb. Joacim Claesson, Tobias Jörgensen, Simon Persson

LMIF började första halvlek med vinden i ryggen, och tog kommandot direkt. I Trönninge BK var det inte många ansikten som gick att känna igen från vårsäsongen då stora delar av truppen bytts ut. Ett spännande lag som om några år säkert kommer ha något spännande i bagaget.
LMIF var bollförande, och stora delar av första halvlek ägnade sig åt anfallspel. Målen lät inte vänta på sig, utan Stefan Johansson kunde göra 1-0 redan i 11e minuten genom ett fint anfall. Trots stort spelövertag och mängder av farliga målchanser så skulle det dröja till slutet av första halvlek innan fler mål kom. Bland annat så räddade TBKs duktiga mittback mängder av målchanser, bland annat Martin Svahns avslut några meter från mållinjen efter inlägg. I 38e minuten gjorde Daniel Bengtsson 2-0 efter en vacker individuell prestation (och kanske hands?) där han dribblade bort sin försvarare. Minuten senare så kommer ett riktigt mönsteranfall där Anton Johanssons tidiga inlägg leder fram till Stefan Johansson som sätter 3-0.
Halvlek, och matchen känns avgjord. TBK hade inte en målchans under första halvlek, och LMIF hade 100%-ig koll på matchen. Likt matchen mot Rolfstorp/Skällinge så fick man nu motvind i andra halvlek, och sånt kan ju ändra en matchbild.

Men inte denna dag. I motvinden fick förvisso LMIF lite svårare att ta sig upp i plan, men detta klarade man med bravur. 4-0 kom i minut 56 när Martin Bengtsson gör en, kanske till och med två tvåfotare och sedan enkelt placerar in bollen.
TBK skulle få lite energi när Adam Jönsson fått bollen på övre delen av armen efter ett TBK-inlägg och straff tilldömts. Abu Deen i TBK la bollen lågt i Anders högra hörn. Anders var nära att rädda bollen, men den slank in i nät, 4-1.
5 minuter senare gör Daniel Bengtsson sitt andra mål för kvällen genom ett bra inlägg från Stefan Johansson. I slutet kommer Joacim Claesson, Simon Persson och Tobias Jörgensen in. Med sina pigga ben så gör framförallt Simon och Tobias lite som de vill i löpduellerna mot de trötta TBK-spelarna. Morups IP var relativt regntung efter ett par skurar tidigare under dagen. Stefan skulle kröna kvällen med ett tredje mål i matchminut 80, och nyinhoppade Simon Persson gör slutresultatet 7-1 efter en vacker löpning i djupet.

Resultatet var inget att snacka om, och med lite skärpa hade nog LMIF kunnat göra ett par mål till. Vad som fungerade bra denna dag var att målskyttet nu lossnat för laget, och att det finns ett lugn i spelet. Detta bådar gott inför mötet med Kung Karl nästa helg. Kungkarl som ikväll möter Rolfstorp/Skällinge på bortaplan har nu samma poäng som LMIF. Spänningen i toppen är stor, och fördelen för LMIF är att laget har saken i egna händer. LMIF har såväl Bua, Kungkarl, Galtabäck, Kungsbacka och Träslövsläge kvar av denna säsong.

 Ikväll möter LMIF B – Harplinge i klass 2 mellarsta 18.00. Kom och stötta på Morups IP!

Långås/Morups IF fortsatt obesegrade under hösten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *