Långås/Morups IF föll på målsnöret

2015-10-03
Bua IF  – Långås/Morups IF 1-1 (0-1)
Mål: Martin Svahn
Division 5 norra

Seriens sista omgång utspelade sig för LMIFs del i Bua. LMIF som gått som tåget under hösten där endast matchen mot Glommens IF blivit en plump i protokollet (2-2) skulle nu möta ytterligare ett annat starkt höstlag. Bua, som denna dag var piskade att vinna, samtidigt som Galtabäck eller Åsa skulle förlora levde på hoppet. LMIFs förutsättningar inför match var att vinna med tillräckligt många mål för att hålla Galtabäck bakom sig. Galtabäck mötte LMIF veckan innan och kunde mycket säkert vinna med 5-1 på Morups IP. Hade man bara hållit skärpan hade den matchen slutat med ännu högre siffror till LMIFs favör.

Nåväl, till match. Truppen som samlats var:

Anders Sagström

Alexander Nilsson – Jacob Gunnarsson – Tobias Johansson – Anders Johansson

Stefan Johansson – Martin Svahn – Andreas Andersson – Adam Jönsson

Jonas Lidström (K) – Daniel Bengtsson

Avb. Abbe Hersi, Johannes Johansson, Fredrik Norrman, Martin Bengtsson

Matchen han inte börja innan Totte tappade bollen med en dålig mottagning. Hade det varit vilken annan spelare som helst så hade LMIF fixat till det, men det var nu Robin Sunqvist (skytteligavinnare) som fick bollen, och han kunde med ett distinkt vänsterskott sätta 1-0. Matchuret stod på 2min, och LMIF fick en ordentlig uppförsbacke.
Första 30 min kännetecknades av mycket kamp och väldigt hårda närkamper. Domaren fick höra än det ena och än det andra, och känslorna var väldigt heta på plan. Så sakteliga började LMIF få lite ordning på sina anfall och man borde innan halvlek fått till en kvittering. Jag tänker då framförallt på Daniel Bengtsson läckra nedtagning till Andreas Andersson som med högern skjuter ett hårt distinkt skott som Buas målvakt räddar utmed marken. I övrigt är LMIF farliga på fasta situationer. Såväl Jonas, Andreas och Daniel har ett par dueller som mycket väl kunde renderat i en kvittering.
Bua då? Jo visst står de upp bra, och en relativt stabil backlinje gör sitt jobb. De chanser man får är oftast dock resultat av LMIF-slarv eller längre bollar direkt från målvakt/backlinje upp på forward. Desto längre halvleken går desto säkrare blir Tobias och Jacob i centralbacklinjen och fixar de eventuella långbollar som kommer.

Så småningom blåser domaren av för halvlek, och det är ett besviket LMIF som går in i omklädningsrummet. Känslan finns ändå där, och alla är säkra på att kvitteringen kommer komma. Speciellt eftersom Bua sista 5-10 minuterna av första halvlek kändes som de gick på knäna.

Andra halvlek drar igång, och LMIF flyttar upp positionerna. I halvlek görs ett byte där Fredrik Norrman kommer in centralt, samtidigt som Andreas går ut på högerkanten. Stefan byter kant, och Adam får vila. Bollarna lyfts nu längre på Daniel och Jonas för att snabbt vinna boll högt upp.
Stefan Johansson är närmast en reducering när han får möjlighet till vänsteravslut efter en hörna. Bollen smiter endast ett par cm utanför stolpen. Istället skall det lite senare bli Martin Svahn som lite turligt, och lite skickligt reducerar. Centralt ovanför straffområdet får Martin bollen och möts upp av en back. Backen blir tunnlad och faller sedan, vilket gör att Martin blir ren med målvakt och gör inget misstag, 1-1! Vild glädje, och LMIF känner sig nu extra starka! Bua har det mycket tufft, och har inte mycket chanser. I detta läget borde man nu vänta sig ett massivt övertag från LMIF, men man blir nu istället hispiga, och får inte kontroll på bollen. Bua tillåts kontra, även om man inte kommer upp i några egentliga farligheter. Frustrerade LMIF-spelare förstår inte riktigt varför Bua-spelare tar tid på sig i fasta situationer då dessa också är piskade att vinna, och det är allmänt grinigt på plan.
Alexander Nilsson har ett halvt misslyckat inlägg som går mot första stolpen. Buas målvakt som förberett sig på ett inlägg gör en fantom-räddning och slår ut bollen till hörna.
Daniel Bengtsson har ett farligt nickläge efter hörna från Martin Svahn. Jonas Lidström skall bara slå en passning till Daniel Bengtsson, men en Bua spelare emellan. Stefan Johansson har en chans ute från vänster, men back räddar. Ja, det ville sig inte idag helt enkelt för LMIF. Samtidigt vinner Galtabäck mot Trönninge BK med 5-1 och tar seriens 3e plats.

Säsong 2015 är nu över, och vi säger stort grattis till Norvalla som med sina två mycket farliga anfallare vinner serien välförtjänt. Även Åsa lämnar oss i division 5 och det skall bli spännande att se hur deras tekniska fotboll som till mångt och mycket liknar vår egna, håller i division 4. Något bittert lämnar vi 3e platsen till Galtabäck. Laget vi förra veckan slog med 5-1, och själva anser oss vara bättre än. Men säsongen är lång, och LMIF föll redan under våren då man tappade poäng i matcher man borde vunnit (Bua, Kungkarl), samt det oerhört smärtsamma krysset mot Glommens IF efter uppehåller (2-2).

Säsongen är över, och LMIF kommer nu slicka sina sår och komma tillbaka starkare än någonsin till säsong 2016. Laget har fått behålla den stabila tränarduon Christian Persson och Andreas Johansson. Nyförvärv i form av Anders Johansson, Tobias ”Totte” Johansson och Oliver Nielsen skall bli extremt spännande att se när de får en försäsong i truppen med sig. Tränarna tog förra veckan en koll i truppen inför nästa år, och i princip hela truppen är positiva inför säsong 2016.
Förra veckan tränade en ex-Falkenbergsspelare (A-truppen) med LMIF och ytterligare en anfallare från ett lag i division 4 elit testade träna förra veckan. Det surras lite kring föreningen och det är mycket kul. 2016 års säsong kommer bli nästa milstolpe i den unga föreningen Långås/Morups IF.

Med detta säger vi tack till publik, tack till sponsorer, och tack till alla eldsjälar i och kring klubben som gör det möjligt för oss att ha 2 så fina arenor som Morups IP samt Ryevi. Vi ses säsong 2016!

Långås/Morups IF föll på målsnöret

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *