Kaptenen inspirerar till ny seger

B-laget fortsätter att vara obesegrat när vi i söndags bortaslog Galtabäck med 2-4. Målen duggade tätt i inledningen av första halvlek och även om Galtabäck skulle göra två mål så tycker jag att vi har god koll på hela matchen. Joel och Anders befogade över ett starkt lag och ställde upp med följande, Fidde Flow; Johannes, Joakim Boman, Sjöbol, Jocke; Tobbe J, Patte, Abbe, Anton; Linus och Jacke. På bänken satt Eken, Norrman och Anderberg.

Matchen blev knappt 4 minuter gammal innan Anton skulle göra matchens första mål. Vi tilldelas en hörna och Anton slår in den i straffområdet och med lite hjälp av målvakten så letar den sig direkt in i mål. 0-1 direkt och en bra start från vår sida. 2 minuter senare var det dags igen när Tobbe Jörgensen dribblar sig loss på högerkanten och snyggt sätter tvåan. Vi fortsätter att göra de bästa av en blåsig tillställning där vinden styrde mycket av hur bollen skulle föra sig. Svårt att spela i sådana väderlag men som tur är så är det likt för bägge. Kvarten senare skulle ledningen drygas ut ytterligare, och drygt är det rätta ordet då det är Jacke som tyvärr är sist på bollen. Ett inspel från höger snubblas in av Jacke, tur är dock att han inte får målet på Hallands ff:s hemsida. Galtabäck sticker upp några gånger i första halvlek och är inte alls ofarliga. Fidde som fick hoppa in i mål får göra några ingripanden i såväl första som andra halvlek och visade att han fortfarande besitter fina målvaktskvalitérer. När matchen var en halvtimma gammal så gjorde Anton sitt andra och vårt fjärde får dagen. Även detta på en hörna som skruvades rätt in i mål och jämförelserna med en annan spreds snabbt på läktaren. Innan halvleken var slut skulle dock Galtabäck få till en reducering och skjuta lite liv i matchen.

I halvlek pratas det inte så mycket från coachernas håll, dom förlitade sig på att dagens kapten ( jag ) skulle leda mina mannar till en ny seger. Lite byten gjordes dock då Anton lämnade plats för Anderberg samt att Norrman kom in för patte. Lite senare skulle även Eken få göra säsongsdebut i ett byte med Boman. I andra halvlek ängar vi oss för det mesta till att försvara då blåsten gjorde sig rejält påmind och det var riktigt svårt att ha ett vårdat passningsspel. Galtabäck skapar några chanser och skulle även trycka in ytterligare en reducering efter timmans spel. 2-4 och det blev lite halvdarrigt hos oss då vi inte alls var på tårna och skapade i stort sett ingenting i andra halvlek. De blev lite kamp i slutet av matchen och diverse kommentarer och sena tacklingar delades ut men inget allvarligare än så och det är alltid kul när det hettar till lite!

Matchen slutar 2-4 till oss och vi behåller vår serieledning. Matchens plus är att vi är väldigt effektiva i första halvlek och sätter de flesta av våra chanser och det blir matchavgörande. Matchens minus är vår andra halvlek där vi endast ägnar oss åt försvar och inte lyckas skapa några riktigt heta målchanser, även om vinden spelade stor roll så borde vi kunnat skapa lite mer. Matchens spelare blir Anton som trotts att han bara gör en halvlek ändå mäktar med att göra två mål och var ett ständigt hot på vänsterkanten. Dagens Forsgren utser jag mig själv till då jag råkade tacka Galgbacken efter matchen och inte Galtabäck, sånt som händer! Nästa match för B-laget är på tisdag den 13/5 när vi gästas av Glommen, derby nalkas alltså! A-laget spelar på fredag hemma i morup mot Halmstads FF. Väl mött!

Kaptenen inspirerar till ny seger
Taggad som:    

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>