Hattrick av Jonas bärgar ytterligare en seger!

Idag var det dags igen för L/M att spela seriematch, hemmapremiären skulle avverkas och det hade letat sig ca 90-100 personer till Ryevi för att se matchen emellan Långås/Morup och Arvidstorp. Matchen slutade med seger för L/M med hela 10-0! En fantastiskt bra laginsats bäddade för denna seger och det var väldigt härligt att titta på. Fortsätter vi såhär så kommer vi att bli väldigt svårstoppade, det är garanterat! Tränare Tord valde att göra en ändring till denna match sett till matchen mot Träslövsläge, Jacob gick in som vänsterback istället för Carl. Annars så var det samma lag som skickades ut på planen idag.

L/M tog tidigt tag i taktpinnen och ägde spelet stora delar av första halvlek, vi lät knappt Arvidstorp låna bollen vissa delar och när dom väl fick den så pressade vi oss tillbaka den. Idag var spelet betydligt bättre än mot Läjet, även om det var annat motstånd så håller vi oss ändå till vår taktik oavsett ställning och det var något som var glädjande. 1-0 kommer redan efter en kvarts spel, då hade L/M redan missat några bra lägen. Marcus gör förarbetet på vänsterkanten och skickar in en boll som går förbi målvakten och till en tämligen fristående Jonas. Jonas skottfintar bort en gubbe och lägger sedan in den i öppet mål. Ett snyggt avslut på ett fint anfall. Vi visar återigen styrka i luftrummet under hela matchen och det är bra att vi tar för oss. Vi måste vara ett av seriens bästa lag i luftrummet och de kommer även en del mål på nick idag. Bara ett fåtal minuter senare så får Benke en boll i djupled som han tar med sig in i straffområdet. Han blir sedan tacklad av en Arvidstorpsförsvarare och straffen är solklar. Dagens straffskytt är Martin Bengtsson och han gör ingen besviken den här gången och sätter 2-0 efter 20 minuter. Första halvlek fortsätter i samma tempo och även om bränner några lägen i första så är det en bra genomförd halvlek. Det ska även nämnas att Martin B bränner en straff i denna halvlek, eller skulle jag skippat att skriva de?

Så halvtidsvila med 2-0, en ledning som var säkrare än vad det låter. Jag vet inte vad som sas i omklädningsrummet men jag kan tänka mig att de var positivt snack, jag tycker att vi håller och rullar boll väldigt bra och vi kommer runt otroligt mycket på vänsterkanten där Stefan huserar stora delar av halvleken. Nästa mål skulle bli väldigt viktigt, skulle Arvidstorp göra det så tror jag inte att slutsiffrorna hade blivit så stora. Det rann iväg riktigt mycket i andra.

Andra halvlek börjar och L/M gör ett byte då Stefan vilar och David går in på mittfältet. Stefan skulle senare komma in igen då Daniel Söderberg tyvärr fick halta av, hur illa det är vet jag inte men jag lyckades se att det ena låret lindades om.Kanske en baksida som sprack. Målen duggar tätt i andra och det tar bara sju minuter innan vi gör 3-0 och på så sätt tar musten ur Arvidstorp som inte var nära att hota Anders i mål någon gång. Vad jag kan minnas så hade inte Arvidstorp ett enda skott på mål så försvarsinsatsen idag går absolut inte att klaga på. Vårt spel flyter på fruktansvärt bra och vi är väldigt disciplinerade med, det var endast Mike som drog på sig ett gult kort och det tycker jag är väldigt billigt. Mike slår en frispark som domaren inte har blåst igång och får därför en varning. Det jag  tycker är riktigt bra idag är att vi fortsätter att mala på och vi slutar inte att spela vårt spel även fast de står 5-0, 6-0 osv. Och i denna serie så kan målskillnad verkligen bli avgörande. När domaren blåser av matchen så står vi som segrare med hela 10-0 och alla ska ha en riktigt stor eloge idag, riktigt bra laginsats! Målskyttar var Jonas x 3, Jacob x 2, Marcus x 2 Martin B x1, Stefan x 1 och Benke x 1.

Efter matchen sa tränare Tord såhär: Idag så ska alla spelare ha äran för vinsten, de bildar ett lag så som de kämpar och fightas för varandra. Ett konditionstrakt kollektiv som är stekheta framför mål. Matchens lirare idag tycker jag är Jonas som utöver sitt hattrick även sliter och kämpar matchen ut och är ett ständigt orosmoment för motståndarna. Matchens plus: stämningen i omklädningsrummet efter matchen. Sånger och gap avlöste varandra och det var fantastiskt. Så ska de låta när man vinner! Matchens minus: Jag kan faktiskt inte komma på något idag, alla gör ett kanonjobb och det fanns inte så mycket att klaga på idag, kanske skulle vi vunnit med några mål mer men vad gör de när man vinner med 10-0? Peter Forsgren har på egen begäran (oväntat?) begärt att han ska ha en bestående del i varje matchreferat. Vi kallar den helt enkelt för dagens Forsgren och den går idag till Anders i mål som på äkta Forsgrensmaner slappade sig igenom matchen utan att behöva göra några större insatser. Något som Peter har en viss förmåga att göra. Nästa match är på fredag borta mot Slöinge kl 18:45. Ytterligare ett derby alltså, helt underbart! Hoppas att mycket folk kommer och stöttar oss då i jakten på en tredje raka seger!

Joacim Claesson

Hattrick av Jonas bärgar ytterligare en seger!
Taggad som:    

3 kommentarer på “Hattrick av Jonas bärgar ytterligare en seger!

 • 21 april, 2012 på 04:41
  Permalink

  Härligt referat och härlig vinst. Nu väntar en ny match på måndag mot Ätran, då ska alla i laget spela med samma passion som A-laget i hopp om att spela till sig en plats i A-laget.

  Svara
 • 21 april, 2012 på 01:16
  Permalink

  Tack Joacim för dina fantastiska referat. Det känns nästan som om man var på matchen.

  Svara
 • 21 april, 2012 på 03:19
  Permalink

  Tackar för kommentarerna! Kul att läsa :)

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>