Femte raka segern för b-laget

Igår var det återigen dags för B-laget att spela match. Derby hemma mot Glommen och en av de roligaste matcherna hittills. Det var jämnt spel i 90 minuter och en hel del goa dueller! Matchen slutade 3-1 till L/M och det var ett rättvist resultat även om vi hade en del chanser att göra fler! L/M startade med följande lag, Anders; Adam, Boman, Mattias, Jocke; Tobbe, Abbe, Johannes, Anderberg; Linus och Bessan. På bänken satt Jens, Edvin och Pontus.

Matchen började bra för vår del där vi spelade runt fint genom laget och lät bollen göra jobbet för det mesta. Regnskuren som kom en stund innan match gjorde att mattan va blöt och bollen rörde sig snabbt. Vi vill dock slå lite många avgörande bollar för tidigt denna match och skänker bort en hel del av spelet på grund av det. Första kvarten är det bra spel av hemmalaget men efter det skulle vi gå ner oss under en kort period. Vi hittade inte alls rätt med passningarna och Glommen tilläts att komma närmre och närmre vårt mål och de skulle även ta ledningen efter 20 minuters spel. Ett skott precis utanför straffområdet letar sig in vid Anders ena stolpe och 0-1 var ett faktum. Vi skulle dock replikera direkt och bara minuten senare var det kvitterat. En boll från högerkanten når Linus i straffområdet som inte missar. Efter denna kvittering så höjer vi oss igen och börjar föra spelet lite mer även om det fortfarande är jämnt. 2-1 skulle komma efter halvtimman spelad och även dagens snyggaste. Vi vinner en frispark några meter utanför Glommens straffområdet och Abbe kliver fram och sätter den snyggt i ena krysset. Vi fortsätter att föra matchen men det vill sig inte riktigt i den avslutande delen och 2-1 står sig halvleken ut.

Vi är relativit nöjda i halvlek men överens om att vi kan göra bättre ifrån oss och att vi borde ha mer skärpa i passningarna. Vi gör ett byte i halvlek då Bessan går av för en stund och Edvin kommer in. Andra halvlek är jämn och det är många dueller på mittfältet. Glommen sticker upp ett antal gånger på kontringar och långbollar men de farliga målchanserna uteblir. Anders får det ganska så lugnt i mål denna tisdagskväll. Vi kommer ofta runt på kanterna men har väldigt svårt att få till avsluten. Bytena rullar på i jämn takt denna kväll då planen var tungsprungen. 3-1 och spiken i kistan kom i den 73de minuten efter ett snyggt anfall som tillslut hamnar på högerkanten hos Pontus om inte minnet sviker mig. Inlägget hittar Linus i mitten av straffområdet som snyggt kan cykla in kvällens sista mål och säkra tre poäng till L/M. i slutet skulle även Abbe dra på sig ett andra gult kort och därmed bli utvisad.

Fortsatt fullpott för L/M och det ser bra ut både offensivt och defensivt. Matchens plus är det stundtals fina spel vi visar prov på och vi byter kant ofta och gör det svårt för motståndarna som får löpa mycket. Matchens minus är att vi ofta stressar iväg passningarna och kan vara mycket lugnare med bollen i många lägen. Matchens spelare är Linus som sliter bra matchen igenom och sätter även två baljor. Dagens Forsgren är svår att utse då det var tämligen lugnt på den fronten igår så Forsgren får den själv, de förtjänar han. B-laget spelar borta mot Bänared på söndag och A-laget hemma mot Glommen på fredag!

Femte raka segern för b-laget
Taggad som:    

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>