En bra första halvlek gav seger mot Tofta

På fredagskvällen skulle jumbon Tofta GIF gästa Långås/Morups IF på Morups IP. Tofta GIF som innan dags match inte inkasserat något poäng ännu i årets serie, endast gjort ett mål och släppt in 21 på fyra matcher. Inför årets säsong har laget tappat 18 spelare, vilket delvis ger en förklaring om varför man är där man är.
LMIF å andra sidan har efter en knackig inledning kommit igång i såväl A-, som B-lag och har de senaste 2 omgångarna ett stabilt grundspel. Vädret för dagen var en blå himmel och en svag västlig vind.
Hemmalaget ställde upp enligt följande:

Anders Sagström

Alexander Nilsson – Andreas Andersson – Elias Johansson – Mattias Johansson

Martin Svahn – Jonas Lidström (K)

Anton Johansson                         Daniel Bengtsson                            Stefan Johansson

Mattias Mårtensson

Avb. Gabriel Mårten Nilsson, Abbe Hersi och Martin Bengtsson

LMIF började matchen med solen och den lätta vinden i ryggen. Man började direkt in inledningen av matchen och visade att det skulle bli svårt för Tofta att få med sig några poäng från dagens match. De inledande 10 minuterna hade LMIF majoriteten av bollinnehavet. Dock blev LMIF emellanåt lite väl otåliga i det egna bollinnehavet och slog ibland den långa lite för ofta. Känslan på planen var att varje ordnat anfall genererade en farlighet, och det skulle idag endast dröja till den 11e minuten innan Stefan Johansson tog sig förbi ute på sin kant. Stefan balanserade sig fram mellan försvararen och kortlinjen och spelade sedan bollen till Daniel Bengtsson. Bollen slogs lite bakom Daniel som väljer att vinkla bollen bakom ryggen och bollen rullar hela vägen in i mål, 1-0. Ett väldigt snyggt och välförtjänt mål.

Tofta tar avspark, men det dröjer endast en minut innan LMIF återigen kommer igenom på farligt anfall. Denna gången är det högeryttern Anton Johansson som hittar in till Daniel Bengtsson. Daniel är strax ovanför straffområdet och tar ett välavvägt avslut till vänster om målvakten, 2-0.
Nu trodde nog de flesta som tagit sig till Morups IP att denna matchen skulle rinna iväg. LMIF fortsätter ha en kraftig dominans i spelövertag. En harmoni infinner sig mellan backlinjen och de centrala innermittfältarna, och istället för att kanske ta den långa bollen så spelar man sig upp till anfall. LMIF har ett par farliga anfall till under halvleken. Bland annat slår Mattias Johansson ett par fina inlägg. I ett av dem når bollen hela vägen över Toftas mittback till Mattias Mårtensson som bara har att sätta till skallen, men han är i detta läget mest förvånad att bollen kom fram. Efter en hörna får Martin Svahn bollen utanför straffområdet. En mötande försvarare går bort sig och Martin tar skott utanför straffområdet, men bollen smeker ribbans ovansida. Även Stefan Johansson och Daniel Bengtsson har ett par fina kombinationer tillsammans och i en av dem är Daniel näst intill ren, men lägger bollen över.
För att summera första halvlek så kan man säga att spelövertaget är massivt (ca 80-20?), och Tofta har inte en farlig situation i första halvlek. Med lite skärpa hade LMIF kunnat gjort ett par mål till i denna halvlek, men det blir inga mer. Tyvärr går även Daniel Bengtsson sönder strax innan halvlek och LMIF tvingas till ett byte.
I andra halvlek så släpper LMIF lite på sitt spelövertag. Tofta flyttar upp sina positioner och väljer att sätta en man på att markera de centrala innermittfältarna. Tofta har inte direkt något ordnat spel, och de gånger man kommer upp så är det en ensam anfallare alternativt möjligtvis två spelare mot vår samlade backlinje. Gabriel Mårten Nilsson har kommit in i halvlek istället för skadade Daniel Bengtsson (baksida lår). Spelet blir mer chansartat och i speluppbyggnadsfasen tvingas LMIF ofta slå den långa då spelalternativet på de centrala innermittfältarna försvunnit. För att få mer tryck uppåt går LMIF ner på en trebackslinje så småningom. Martin Svahn tar ett steg uppåt och ligger bakom Gabriel Mårten Nilsson. Martin Bengtsson kommer in på Svahns position.
Svahn och Stefan Johansson har en fin kombination på vänsterkanten och gör att Stefan Johansson kommer igenom och är fri med målvakt. Avslutet är dock lite tamt och målvakten kan avvärja situationen. LMIF har ett par farliga hörnor under halvleken. Från en av dem tar Martin Svahn skott igen. Skottet är påväg in i bortre men tar tyvärr på en LMIF spelare och letar sig sedan fram till en annan ren LMIF-spelare som bara har att avsluta. Dock väljer domaren här att blåsa för antingen hands eller offside. Gabriel Mårten Nilsson och Martin Svahn väggar sig igenom Toftas backlinje och Gabriel är ren med målvakten, men domaren blåser av för offside som ur min position är något tveksamt. LMIF fortsätter anfalla, men i denna tillfälle är det en hawaiifotboll och även Tofta får sticka upp och anfalla emellanåt. I deras enda riktigt farliga anfall spelas en ensam Toftaspelare fri med Anders. Domaren blåser dock av honom för offside, även detta något tveksamt.
Mattias Mårtensson byts ut mot Abbe Hersi som kliver upp i anfallet. Det tar inte många minuter innan Abbe får ett perfekt inlägg av Anton Johansson på högerkanten. Bollen såg perfekt ut och Abbe var först på bollen, men missbedömer den något och chansen rinner iväg.
Så i den 81a minuten skall äntligen Gabriel Mårten Nilsson få göra mål. LMIF har spelat sig upp i anfall och Gabriel har sprintat ifrån sin försvarare och är ren med målvakt, dock med 2-3 Toftaförsvarare hack i häl. Gabriel ser att målvakten står en aningen långt ut och lättar helt enkelt bollen över honom. Bollen tar en retlig bana över målvakten som vilt viftande med armarna försöker slå bort bollen, men förgäves, 3-0.
Någon minut senare upprepas situationen och Gabriel försöker slå en vänsterytter runt och över målvakten, men denna gången räddar han bollen.
Tofta har ett par anfall i slutet utan att egentligen komma till någon farlighet, och domaren blåser av matchen. Vinst 3-0 till LMIF och 3 nya poäng på Ryevi/Morups IP där man fortfarande är helt obesegrade iår.

Dagens positiva signaler är hela lagets första halvlek där man fullkomligt kör över Tofta både spelmässigt och chansmässigt. Utdelningen är lite låg med tanke på vilka chanser laget har, men det kommer säkert effektiviseras under säsongen. Dagens högerkant med Anton Johansson och Alexander Nilsson förtjänar ett extra plus då de ofta tog sig runt sina försvarare. Hela backlinjen skötte sig bra matchen igenom, även om laget i andra halvlek tappar och tillåter Tofta spela upp sig. Kul att se Jonas Lidström spela lika stabilt på central innermittfältsposition som han varit som innerback tidigare matcher.
Nästa omgång väntar tuff match borta mot Träslövsläge IF fredag 22/5 19.00. LMIF har efter matchen mot Tofta spelat upp sig och har nu 9 poäng efter 5 spelade omgångar med vilket man ligger på en 5e plats i tabellen, 3 poäng efter något förvånande Galtabäck som ligger i ledning (se nedan, för fullständig tabell http://halland.svenskfotboll.se/information/?scr=table&ftid=57564)

Tabell Totalt
Lag S V O F GM-IM D P
Galtabäcks BK 5 4 0 1 18-8 10 12
IF Norvalla 4 3 1 0 18-2 16 10
Åsa IF 5 3 1 1 18-9 9 10
Bua IF 4 3 0 1 19-5 14 9
Långås/ Morup 5 3 0 2 13-9 4 9
Kung Karl Bollklubb 5 2 2 1 13-14 -1 8
Rolfstorp/ Skällinge 4 2 0 2 7-7 0 6
Träslövsläge IF 4 1 1 2 11-11 0 4
Kungsbacka FF 5 1 1 3 10-21 -11 4
Glommens IF 4 1 0 3 7-10 -3 3
Trönninge BK 4 0 2 2 3-17 -14 2
Tofta GIF 5 0 0 5 1-25 -24 0

En bra första halvlek gav seger mot Tofta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>