Derbyseger för A-laget

A-laget gick igår upp i ensam serieledning när vi hemmaslog Bänared med 4-1 i Långås. En solig eftermiddag och ett skönt fotbollsväder var  det denna lördag och en alltid lika härlig seger över lokalrivalerna. L/M hade några återbud och fick ställa upp med Linus i mål. Mattias J, Marcus, Boman, Jacke; Tobbe, Mike, Jonas, Tobbe J; Benke och Stefan.

Vi rivstartade matchen och höll på att göra 1-0 redan i första minuten men målvakten gör en bra räddning. Efter detta så tar det lång tid innan vi får en till bra målchans. Spelet lämnar mycket att önska stora delar av matchen och Bänared står upp bra. Linus i mål behöver inte ingripa så mycket i början av halvleken. Bänared kom dock undan med blotta förskräckelsen en bit in i första halvlek då Benke görs ner av motståndarnas målvakt och borde ha fått en straff. Domaren dömer dock hörna till mångas förvåning. Sen kom matchens tråkigaste situation då Linus i mål olyckligt skadar sig en duell och tvingas bytas ut och senare föras ifrån i ambulans. Med ingen reservmålvakt eller skribent i truppen hamnade helt plötsligt målvaktshandskarna på Jackes händer. Ett beslut som kunde straffat sig rejält. Vi fortsätter att försöka skapa chanser och islossningen kommer efter 35 minuter då Benke kan sätta 1-0. Kort därefter kommer även tvåan då Mike snyggt sätter en frispark direkt i mål.

Halvtidsvila med en 2-0 ledning men det var inte helt ofarligt och bänared var inte alls borta ur matchen. Inga byten i halvlek för vår del.

Andra halvlek är lik den första, det är inget superspel från något av lagen och det är få chanser. Vi är väl något bättre men har väldigt svårt att hitta farligheter och Bänared försvarar sig bra stundtals. Efter 70 minuter kommer 3-0 och spiken i kistan trodde nog många. Ett inlägg in i straffområdet når Benke som snyggt nickar ner den till dagens kapten Marcus Brage som har dröjt sig kvar efter en hörna. Marcus visar ingen pardon utan sätter bollen stenhårt i nättaket, på riktigt kaptensmanér. Det är så vi kaptener gör de. Dock skulle en reducering komma omgående och Jacke visar att han inte kan fylla mina handskar i mål. Ni som har gott minne mins kanske att jag fick hoppa in i mål borta mot Träslövsläge förra säsongen och gjorde det med bravur. För Bänared reducerar nämligen direkt på avspark. En chansning och skott direkt, ett skott som seglar hela vägen från mittplan in i mål bakom Jacke och än var matchen inte död. Dock drar Bänared på sig en utvisning med 12 minuter kvar och efter det har bortalaget inte så mycket att säga till om, några skott en bit utanför mål men närmre än så kommer man inte. Abbe får äran att göra matchens sista mål med 4 minuter kvar och vi vinner med 4-1.

En derbyseger som för oss upp i ensam serieledning eftersom att Falkagård slog Gullbrandstorp. Matchens plus är att vi leder serien och nu ska vi stanna där resten av serien. Matchens minus är Linus skada och vi hoppas att det inte tar för lång tid innan du är tillbaka på planen. Dagens Forsgren får Jacke för sitt ingripande på Bänareds mål. Om det är några bollar du ska rädda så är det höga bollar men inte ens det lyckas du med… Nästa A-lagsmatch är faktiskt nu på tisdag då vi möter Sennans hemma i morup. Vår sista match innan sommaruppehållet!

Derbyseger för A-laget
Taggad som:    

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>