Delad poäng mot Träslövsläge

2014-06-04
Träslövsläge IF – Långås/Morups IF 1-1 (0-0)
Mål: Jonas Lidström
Division 5 norra,

Torsdag kväll och bortamatch mot Träslövsläge. Sedan förra veckans ordentliga käftsmäll mot Kung Karl så var det nu ett taggat LMIF som åkte till grannkommunen Varberg. TIF hade inför kvällens match endast skrapat ihop 5 poäng och ligger precis under strecket. En mumsbit för LMIF? Nej, matchen skulle vara jämn och sluta med delad poäng.

Till dagens match var det frånvaro på anfallarna Daniel Bengtsson och Gabriel Mårten Nilsson. Även Alex Nilsson, Elias Johansson samt Johannes Johansson fick lämna återbud. LMIF startade enligt följande:

Anders Sagström

Mattias Johansson – Andreas Andersson – Jonas Lidström – Adam Jönsson

Anton Johansson – Martin Svahn – Fredrik Norrman – Stefan Johansson

Abbe Hersi – Mattias Mårtensson

Avb. Tobias Jörgensen, Martin Bengtsson, Fredrik Nilsson

Vädret kunde inte varit bättre denna kväll, och förvånansvärt nog så höll sig vinden borta och solen värmde skönt. LMIF började matchen med ett lagom bollinnehav, men hade svårt att spela sig upp via mittfältet till anfall. Mattias Mårtensson hade det tufft mot Träslövs hårt spelande mittbackar, och fick heller inget gehör för dagens domare. Domaren skulle också välja att lägga fokus kring sig själv under matchen och bland annat visa ut Andreas Andersson i minut 55. Samme domare dömde matchen mot Trönninge BK och vi visste nivån, dock fick sig TIF en skön överraskning.
TIF spelade bättre fotboll än vad tabelläget visar, och stundtals var det också dem som förde spelet i matchen utan att skapa några riktigt vassa lägen. Det är svårt att sätta fingret på vad i LMIFs spel som inte riktigt fungerade i denna match. Kanske var det ovanan på konstgräs, kanske var det underskattning. Under första halvlek hade bland annat Abbe Hersi ett bra läge att göra mål. Stefan Johansson noterades för ett läge, men TIFs målvakt gjorde ett par riktigt svettiga räddningar. Även Andreas Andersson hade en fin nick som målvakten låg som ett streck på, men utan att det resulterade i mål. Lagen gick till halvtidsvila utan att några mål gjordes.

I andra halvlek började LMIF i ett bra tempo, och med lätt vind i ryggen kändes det som att laget var på gång de första minuterna. Det är här som domaren nu ändrar matchen. Andreas får bollen lite för långt ifrån sig och slänges sig efter bollen och träffar motspelare med rakt ben. Andreas själv menar på att det var med bredsidan. Ett gäng TIF spelare, där ibland en mittback ca 30m ifrån skriker samtidigt att det är ett solklart rött. Domaren står och funderar en bra stund och efter överläggning med TIF så visas Andreas ut! Märkligt kort i mina ögon. Solklar varning, men utvisning var hårt med tanke på vilken nivå domaren hållit i matchen. Martin Svahn går ner som mittback, och  Martin Bengtsson byts in mot Abbe Hersi och sjunker ner som defensiv mittfältare. LMIF håller bra kontroll på matchen även om man ofta får spela ifrån sig den. Försvaret sköter man bra, och det är inte förens i minut 85 som TIF kommer runt på kanten. LMIF stirrar boll och tappar markering på en TIF-spelare som tar avslut. Avslutet räddas av Anders, men bollen stannar upp 1m framför mållinjen och TIF kan avsluta i mål, 1-0.
Otroligt frustrerande mål med tanke på att LMIF försvarat sig bra i 30 min utan att bli hotade. LMIF lyfter upp allt man har, och Tobias Jörgensen skall i en situation tilldömas straff efter att fått en tackling i straffområdet. Samtliga spelare i LMIF avböjer att ta straffen, och det råder stor förvirring innan lagkapten Jonas Lidström kliver fram. Målvakten går till vänster, och Jonas lägger bollen till höger, 1-1 och ett härligt jubel bland LMIF utbryter. En av lagets få chanser i andra halvlek, men nog så skönt!

Några minuter senare blåser domaren av. En skön upphämtning i sista stund som visar på lagmoral som LMIF skall ta med sig till nästkommande matcher. Plus idag går till Mattias Mårtensson som slet som ett djur på anfallet samt dagens målskytt, Jonas Lidström. Stabil som alltid.

På söndag möter B-laget Skrea. Missa inte denna match!

Delad poäng mot Träslövsläge

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>