Comebackduo räddade poäng i derbyt

Då var det äntligen dags för seriestart igen för min del! Både A och B laget har redan spelat varsin match och bägge slutade med seger men jag har inte kunnat titta/spela någon av dessa två så i fredags när L/M tog emot Slöinge i Långås så var det äntligen dags! Det var ett hett och härligt derby som utspelade sig i fredags mellan två lag i serien som tillhör toppen. Slöinge hade verkligen blandat sig in i toppstriden om de hade tagit tre poäng här, och vi ville självklart dryga på vår serieledning så det var som vanligt mycket på spel när dessa två lagen möttes! I L/M så fanns det två spelare som båda gjorde efterlängtande comebacker, en från start och en på bänken. L/M startade med följande lag: Anders; Mattias N, Sjöbol, Martin B, Jacob; Stefan, Mike, David, Marcus A; Jonas och Benke. På bänken satt Daniel s, Linus, Patte, Mattias J, Marcus J,

Matchen började ganska så trevande och det var mycket kamp på mitten. Ingen direkt farlig målchans under de första 25 utan mer halvchanser. Matchen tappar ofta fokus denna dag då en Slöingespelare hade bestämt sig för att fokusera på annat än fotboll. Att domaren missade detta och att han inte fick rött är ett under. Flera gånger blev L/M spelare liggandes efter dueller med honom men inget som domaren såg(?). Men tillbaka till matchen och det var Slöinge som fick matchens första chans. Ett skott efter cirka 25 minuter tvingade Anders i mål till en kvalificerad räddning och skickade ett meddelande till sitt alter ego att han inte hade några planer på att bli ett år äldre idag. Grattis på dig! Sedan var det fortsatt ställningskrig på mittfältet och det dröjde enda till minut 40 innan något skulle hända. Men i slutet av första halvleken så vakande vi och skapade några farliga chanser, dock utan att det skulle resultera. Vi hade en hörna som Sjöbol nickade strax utanför, Benke gör en bra prestation och tar sig in i straffområdet men avslutet var dock inte vad det var för 10 år sedan och även hans ego fick sig ett meddelande, kanske var det dags att sluta? 😉 På tillägstid fick vi även ett inkast som Jacob nickade precis utanför.

I halvlek så gjorde inte L/M något byte utan samma gubbar skulle få chansen igen, även om bytena skulle komma så småningom. Men det var Slöinge som öppnade bäst och faktiskt gjorde matchens första mål. Efter 51 minuter så kommer 0-1 efter en  snygg snett-inåt-bakåt pass. Inget orättvist resultat även om oavgjort speglade matchen bäst. Detta var en kväll där de bägge lagen hade sina stunder och perioder. De närmsta tio minuterna så var det Slöinge som var lite bättre och vi hittade inte alls rätt med våra passningar eller positioner. Klockan tickade upp till matchminut 64 och L/M fick hörna. Bollen hamnar tillslut till David som positionerat sig strax utanför straffområdet. Precis när David får iväg skottet så halkar han och farten på bollen blir därefter men den tar ändå i stolpen. Tungt! Slöinge kontrar och får en dubbelchans, först ett friläge som Anders räddar och på returen så kan försvarare rensa undan bollen någon meter ifrån mållinjen. 75:te minuten nu och ytterligare en hörna för oss. Låg hörna på främre stolpen och ny ramträff då det är Marcus tur att styra i stolpen. Men vi behåller bollen och den går ut på kanten till Jonas. Jonas inlägg är perfekt och hamnar vid bortre stolpen där inbytta Daniel S har placerat sig och kan enkelt peta in kvitteringen. Två spelare som gör comeback i samma match efter skada ligger bakom ett mål, varje referatskrivares våta dröm! Efter detta så blir det inte så många fler farliga chanser utan matchen slutar 1-1 och delad poäng i derbyt. Det ska även tilläggas att vi borde fått en straff i andra halvlek men återigen så missade domaren detta.

Matchens plus är att Jonas gör 90 minuter efter sin skada och att Daniel även han är på väg tillbaka! Matchens minus är inte svår att utse den heller då den går till Slöingespelaren som ägnade sig 90 minuter åt att förstöra och dela ut fula smällar när domaren inte tittade. Fegt. Matchens spelare blir Anders i mål som verkligen räddar oss några gånger i denna matchen. Dagens Forsgren får Jacob då han vid en av alla våra hörnor ropade på mig i publiken och indikerade att han skulle göra mål. Något som han misslyckades fatalt med, försök dig inte på saker du inte klarar av Jacke! Nästa A-lagsmatch är nu på fredag då vi gästar Ätrafors. B-laget spelar sin nästa match på måndag om en vecka hemma mot Ätran. Väl mött!

Joacim Claesson

Comebackduo räddade poäng i derbyt
Taggad som:    

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>