Bitter förlust mot HÅFF

A-laget spelade återigen seriematch i lördags och allt var uppladdat för en fantastisk lagfest på kvällen. Soligt väder, närmare 300 personer på ryevi och toppmöte mellan de två obesegrade lagen i serien. Men det studsade inte L/Ms väg denna dag och det blev en tung uddamålsförlust med 1-0. Tord och Peter valde att starta med följande lag, Anders; Jacob, Martin B, Sjöbol, Simon; Stefan, David, Mike, Tobbe; Benke och Söderberg. Två ordinarie borta och därför blev det lite rotation i startelvan.

Det var en match som rivstartade direkt där Benke kunde gett L/M ett  tidigt ledningsmål men det blev en miss. Istället så var det HÅFF som skulle ta ledningen. Oskar Boman får bollen felvänd i straffområdet, vänder om och skjuter otagbart för Anders i bortre. Snyggt och inte så mycket att säga om. Sedan är det en evig kamp på mittfältet i första halvlek där spelet böljar fram och tillbaka. Vi har det lite kämpigt ibland och vi får inte till våra uppspel och tvingas väldigt ofta slå långa bollar som Håffs backlinje inte har några större problem med att nicka undan. Sedan skulle vi få ett gyllene läge att kvittera, straff efter 31 minuter. Martin B lägger upp bollen på straffpunkten men målvakten räddar tyvärr och 1-0 står sig första halvlek ut.

Spelmässigt så är det jämnt och det hade lika gärna kunnat vara oavgjort i paus. Lite oflyt och dålig skärpa från vår sida. Vi gör ett byte i paus då Tobbe kliver av och Patte kommer in. I andra halvlek så är det spel mot ett mål. Håff backar hem med i stort sett alla spelare och hela andra halvlek är en kamp mot klockan för bortalaget. Vi lyfter in många bollar mot straffområdet men bollen kommer ofta lika fort tillbaka igen. Håff visar inte något större intresse att anfalla och jag var ganska säker att vi någon gång skulle få in minst en boll. Andra halvlek är vår helt och hållet och det är både otur och konstigt att vi inte får in bollen. Vi är dock nära flera gånger om och i den 90onde minuten så har även Söderberg ett skott som tar i ribban. Bittert och surt var ordet.

Så matchen slutar 0-1 och vår första förlust i serien är ett faktum. Efter matchen sa Tord såhär: ”Det är inte ett rättvist resultat, vi är det bättre laget under nästan hela matchen  och förtjänar minst en poäng i denna match. Håff försvarar sig med ca 8 personer under hela andra halvlek och då är det inte lätt att spela sig igenom ett försvar. Vi lyfter bollarna lite fel, vi borde lyft ut dem mer på kanterna. Men det är bara att dra lärdom av detta och fortsätta att kämpa. Serien är långt ifrån avgjord. Vi ska vinna denna”. Matchens plus är den stora publiksiffran. Har aldrig sett så mycket folk på Ryevi och det var säkert underbart att spela för så mycket folk. Matchens minus är att vi inte lyckas trycka in bollen även om vi förtjänar det, vi trycker på men det ville sig inte helt enkelt. Matchens spelare är idag Stefan som sliter och kämpar på vänsterkanten och ger sig aldrig. Dagens Forsgren får Forsgren själv för att han inte dök upp på lagfesten på kvällen. Klent Peter. Nästa match har A-laget då vi tar emot IFK Varberg på fredag i morup, och B-laget spelar på söndag i långås mot Arvidstorp. Väl mött!

Joacim Claesson

Bitter förlust mot HÅFF
Taggad som:    

En kommentar om: “Bitter förlust mot HÅFF

  • 22 maj, 2012 på 06:06
    Permalink

    Vi har ju faktiskt ett mål som domaren dömer bort som inte var offside

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>