Bitter förlust i premiären mot IF Norvalla

Dags för matchgenomgång
Dags för matchgenomgång

2014-04-18

IF Norvalla – Långås/Morups IF 3-1 (3-0)

Division 5 norra

 

 

 

 

 

Så var det dags för den efterlängtade seriepremiären. För motståndet stod IF Norvalla, ett lag vi visste väldigt lite om innan match, men som av en del tippas komma i toppen av tabellen när serien summeras i höst. För Långås/Morups IFs egen del så skulle det bli spännande att se om laget kunde få ordning på sitt spel som fungerat så otroligt bra i början av försäsongen, men lite mindre bra de senaste matcherna. Alexander Nilsson som gjort väldigt goda insatser under försäsongen saknades för spel idag, likaså Mattias Johansson.

Dagen till ära visade sig vädret från sin bästa sida. Strålande sol, lite lätt vind och en väldigt fin matta på Norvalla IP hade alla förutsättningar för trevlig fotbollsunderhållning. Laget som Christian Persson och Andreas Johansson valde att ställa på benen var:

Anders Sagström

Johannes Johansson – Elias Johansson – Jonas Lidström – Adam Jönsson

Abbe Hersi – Martin Svahn – Anton Johansson – Stefan Johansson (K)

Daniel Bengtsson – Gabriel Mårten Nilsson

Avb. Fredrik Norman, Linus Hjelm, Martin Bengtsson, Tobias Jörgensen

Långås/Morups IF startade matchen med lätt motvind i första halvlek. De första minuterna startade lite trevande, men Långås/Morup spelade med stort lugn och bollkontroll. Dock skulle det inte dröja längre än 5 minuter in i första halvlek innan vi olyckligt tappar bollen i högerförsvaret. IF Norvallas bästa spelare på plan skulle visa sig vara de två duktiga forwards de hade, och de var inte barmhärtiga när vi slarvade i uppspelen. Bolltappet ledde till att Jesper Hultén (nr9) stjäl bollen och avslutar distinkt. Ett lika spontant som ologiskt mål som dök upp ur tomma intet.

Långås/Morup fortsätter trumma på efter målet, och kommer ofta runt på kanterna efter att kontrollerat spelat bollen från backlinje via mittfält, dock utan att egentligen komma till någon riktigt het målchans såhär långt. Dock infann sig en känsla av säkerhet såhär långt i matchen. Jag tror jag kan tala för alla i laget när jag säger att känslan att ”det här tar vi, denna matchen har vi kontroll på” infann sig. Då, lika plötsligt som 1-0 målet så tappar Långås/Morup bollen i ett uppspel. Ett inlägg slås från vänsterkanten som går långt. Jonas Lidström går upp i nickduell, men förlorar denna. Bollen dimper ner hos Robert Hult i IK Norvalla som avslutar ett par meter framför Långås/Morups mål. Anders Sagström räddar avslutet men släpper retur, och tyvärr kommer Elias lite olyckligt i andrahand, och från min position ser det ut som att vi själva stöter in bollen. 2-0, och vi har endast spelat 12 minuter. Likt några av våra tidigare träningsmatcher så har vi full kontroll på matchen, men motståndarna straffar oss otroligt hårt på våra misstag!

Ny avspark, och Långås/Morup fortsätter spela bra spelmässigt. Det är också nu som målchanserna dyker upp. Gabriel Mårten Nilsson får möjlighet till avslut nära straffpunkten efter att en IF Norvallaförsvarare nickat bollen rakt upp i luften på inlägg. Dock går avslutet över. Även Daniel Bengtsson har möjlighet till kvittering på ett nicktillfälle, men inlägget smiter förbi.

Såhär långt har IF Norvalla haft två möjligheter till mål och varit 100 %-iga. De får ytterligare en möjlighet matchminut 23, och tyvärr fortsätter de vara 100 %-iga även efter denna situation. IF Norvalla tilldöms en frispark 15 meter ovanför Långås/Morups straffområde. Inlägget blir en halvmisslyckad variant rakt in i slottet, dock lyckas duktiga Robert Hult skarvnicka med ryggen mot mål, och bollen smiter extremt retsamt in i mål. 3-0 för IF Norvalla på tre möjliga målchanser. Även efter 3-0 så är känslan på planen att vi fixar detta. Långås/Morup har bra spel, och kommer nu mer och mer runt på kanterna. Daniel Bengtsson hittar en position mitt på offensiv planhalva mellan försvar och mittfält där han ofta får boll. Man är här tvungen att trycka på lite för att överhuvudtaget vända matchen. Spelmässigt har Långås/Morup säkert 70-30 i bollinnehav, men tyvärr är det inte detta som avgör matcher. Gabriel Mårten Nilsson har en fin aktion på vänsterkanten och slår ett inlägg mot Abbe Hersi som kommer springande, men kan inte få en tå på bollen.

Olyckligt skadar Anton Johansson sig under första halvlek i matchminut 35, och Långås/Morup tvingas till ett byte. In kommer Martin Bengtsson, och hans härliga touch skulle visa sig vara ett bra offensivt vapen. Under sista delen av halvleken fortsätter vi anfalla, dock utan att det resulterar i mål. IF Norvalla lyckas sånär kontra in en boll i första halvleks sista minut, men Anders räddar.

Dagens duktiga domare blåser för halvlek, och det är 11 man som är bestämda för att vända på matchen som återvänder ut på plan. I Andra halvlek fortsätter bollinnehavet. Långås/Morup flyttar upp positionerna, vilket ger IF Norvalla lite fler kontringsmöjligheter. Målchanserna för Långås/Morup radar upp sig. Jonas Lidström når högst på en hörna, men lyckas inte få nicken på rätt sida om stolpen. Martin Bengtsson har en mycket vass frispark i ribban. Tillslut är det kapten Stefan Johansson som avslutar distinkt i höjd med straffområdet efter en hörna. På halvvolley drar Stefan bollen i målvaktens bortre hörn. 3-1 och det är matchminut 76. Något lustigt så känns det i denna stund fortfarande som allt kommer fixa sig. Långås/Morup fortsätter inneha boll och anfalla, men det blir inga fler mål denna match. IF Norvalla har möjlighet efter kontring att göra ytterligare ett mål i matchens sista del, men avslutet går över.

Långås/Morup åker på en bitter förlust denna dag. Spelmässigt fortsätter vi utveckla vår egen spelidé. Idag infinner sig också målchanserna, och med dem vi har så hade 1p var det minsta vi var värda. Men idag var inte vår dag, utan dag var IF Norvalla de som gjorde flest mål när domaren blåste av matchen.

De positiva glimtar som vi skall omnämna är det egna bollinnehavet. Om IF Norvalla är ett lag som kommer befinna sig i toppen i årets serie så vet vi att även vi kommer vara där. Martin Bengtsson härliga inhopp är också en positiv detalj denna dag!

För Långås/Morup väntar nu en härlig hemmapremiär, tillika derby, mot lokalkonkurrenten Glommens IF. Glommens IF förlorade också sin premiärmatch, så båda lagen kommer garanterat vara revanschsugna lagom till torsdag!

Bitter förlust i premiären mot IF Norvalla

4 kommentarer på “Bitter förlust i premiären mot IF Norvalla

 • 18 april, 2015 på 08:56
  Permalink

  Den matchen såg inte jag

  Svara
  • 19 april, 2015 på 06:24
   Permalink

   Hej Kenneth och tack för din återkoppling på matchrapporten. Rapporten skrivs av en Långås/Morup-spelare (i detta fall mig) och återspeglar matchen ur ”vårt” perspektiv, därav finns en risk att den är partisk och det hoppas jag du har övereseende med. Jag försöker hålla ner partiskheten, men tycker ändå referatet återspeglar matchbilden på ett korrekt sätt. Anser du något annat så har vi olika syn på matchen. MVH

   Svara
 • 19 april, 2015 på 11:07
  Permalink

  Jag tycker ni ar många bra spelare och jag vill att ni ska omma långt upp i tabellenmen då måste ni träna på speluppfattning och använd båda kanterna mer.det är allt för många bollar i mitten. sedan måste ni lära er att spela utan boll
  Tränaren är alldeles för tyst,han behöve vara mer aktiv under match.
  jag hoppa att ni inte tar illa vid er för lite synpunkter.
  jag tycker ni är bra och jag tror ni kan gå långt i serien .ha det bra

  Svara
 • 19 april, 2015 på 02:25
  Permalink

  Vi tar absolut inte illa vid oss Kenneth, utan tycker bara det är kul med intresse och åsikter kring dessa ”gärsgårdsserierna”. Det som gör fotbollen så härlig är att flera hundra människor kan se samma match, och det kommer garanterat vara lika många åsikter om den.
  Vi hoppas du fortsätter kommer och tittar på våra matcher så skall vi slipa på formen!
  MVH

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *