Behaglig seger i Tofta

2015-08-21
Tofta GIF – Långås/Morups IF 1-4 (0-1)
Mål: 2 Daniel Bengtsson, Jacob Gunnarsson, Martin Bengtsson
Division 5 norra

Strålande sol, näst intill vindstilla och en varm augustikväll. Vad finns då bättre än att spela fotboll i natursköna Tofta. För oss som aldrig varit i Tofta så var det ett nöje att se den fina arenan med sin naturliga bergsläktare. Kanske kunde mattan varit i bättre skick, men man kan inte få allt.
Långås/Morups IF har börjat höstsäsongen nästintill perfekt. Bortsett från det onödiga krysset mot Glommens IF har man i ordningen vunnit mot Åsa (2-0), Rolfstorp/Skällinge (4-5). LMIF skuggar topplagen och hade inför denna omgång 6 poäng upp till kvalplats. Mellan sig och kvalplatsen fanns en hel drös med lag såsom Träslövsläge, Bua, Åsa, Kung Karl och Galtabäck. För LMIFs del gäller det nu att hålla skärpan i och vinna resterande matcher om man vill ta en kvalplats upp. Lyckligtvis kommer LMIF möta samtliga lag ovanför sig utom just Åsa och seriesuveränerna IF Norvalla som skapat sig ett försprång som troligen inte går att ta in.

LMIF har en del spelare på skade- och återbudslistan såsom Mattias Johansson, Andreas Andersson, Linus Hjelm (Stort Grattis på 30-årsdagen!) m.fl.

Anders Sagström

Alexander Nilsson – Jacob Gunnarsson – Martin Bengtsson – Adam Jönsson

Anton Johansson – Martin Svahn – Fredrik Norrman – Abbe Hersi

Daniel Bengtsson – Jonas Lidström (K)

Avb. Joacim Claesson, Simon Persson, Johannes Johansson

LMIF började matchen med solen i ryggen, vilket skulle visa sig ställa till det för bl.a. Daniel Bengtsson när han försökte komma ner och möta i uppspelsfasen. Matchens karaktär skulle väldigt snabbt ta sin form med ett bollförande LMIF som satte hög press, och ett lågt liggande Tofta GIF som hade lite farligheter i samband med sina fasta situationer.
Målchanserna skulle inte låta vänta på sig heller. Tidigt i matchen slog Anton Johansson ett fint inlägg på Daniel Bengtsson som skarvnickade bollen mot första stolpen. Dagens duktiga Tofta GIF-målvakt kunde dock via stolpen rädda bollen till hörna som blev resultatlös. LMIF fortsatte bollförandet men blev ofta för ivriga och försökte hitta de avgörande passningarna på tok för tidigt upp i plan och bollen slarvades ofta ut utanför plan. Något att ta med sig till kommande veckas träningar och nästa helgs match.
Så sakteliga började även målchanserna dyka upp för LMIF. Jonas Lidström hade ett avslut som målvakten kunde plocka upp enkelt. Daniel Bengtsson spelade en fri Jonas Lidström som någon meter framför målet avslutade över. Ett par halvfarliga hörnor dök också upp utan resultat. För Toftas del var farligheterna lätträknade. Dock visste vi att det förr eller senare skulle dyka upp någon slumpchans på en fast situation vilket det alltid gör.
LMIF fick dock hål på Tofta tidigt i första halvlek genom nick av Jacob Gunnarsson 0-1.
Trots ett par chanser till så stannade halvtidsresultat vid 0-1.
Andra halvlek startade likt den första med bolldominans för LMIF. Kanske något högre bolltempo hos de för dagen röda LMIF, i kombination med att Tofta GIF började bli allt tröttare ledde till att farligheterna började dugga tätt. Det skulle bli Martin Bengtsson som skulle bli näste man i målprotokollet. Martin tröttnade troligtvis på lagets ineffektivitet och gick helt enkelt fram mitt i banan och måttade ett hårt skott som gick in via stolpen, 0-2.
Årets mest solklara straff dömdes när målvakten tog boll och allt däremellan. Abbe Hersi var spelaren som blev kapad och Martin Bengtsson stegade fram mot straffpunkten. Målvakten räddade dock bollen och LMIFs straff-facit för säsong 2015 når historiska lägstanivåer.
Daniel Bengtsson skulle äntligen få resultat på sina chanser när han snett till vänster i straffområdet placerade bollen i bortre målgaveln, 0-3.
Sen kom den där slumpchansen som nämndes tidigare. Tofta slår en frispark från mittplan där en Toftaspelare utan markering kunde nicka in bollen på en chanslös Anders Sagström, 1-3.
Lite senare kunde Daniel Bengtsson fastställa slutresultatet till 1-4 genom en vacker klack. Såväl Simon Persson, Johannes Johansson och Joacim Claesson fick hoppa in i andra halvlek och tillförde fart i slutet av halvleken. Med lite tur kunde både Simon Persson och Johannes Johansson förts in i målprotokollet.

Helgens match var en helt rättvis seger, där målen för LMIF var lite i underkant. Det som fungerade bra under matchen var den höga pressen och att vi tog jobbet såväl defensivt som offensivt. Dagens individuella plus går till Daniel Bengtsson som var en viktig kugge i det offensiva arbetet på mittplan där Tofta hade 3 innermittfältare.
Det som kan förbättras till nästa match är att vi har lite lugn i vårt egna passningsspel och inte slår bort för mycket bollar.
Dagens bästa är när LMIF tröttade på den för dagen mycket speciella domaren och ifrågasatte ett domslut. Domaren väljer då att svara med ett klassiskt ”Håll käften för i h-lvete” och där dog diskussionen ut.

I denna omgång fick såväl Bua som Åsa stryk, och om Kungsbacka bara kan skrälla mot Galtabäck i eftermiddag så vore helgens omgång perfekt! Det börjar hända en hel del i truppen nu efter sommaren och förhoppningsvis kan vi lite senare presentera förstärkningar.

Behaglig seger i Tofta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *