B-laget vinner igen

Igår var det återigen dags för B-laget att spela match, denna gången var det borta mot Grimeton/Valinge som stod för motståndet. Vädret höll i sig och det var riktigt goa förutsättningar för en härlig fotbollskväll. Tord och Joel fick mönstra om lite i startelvan då Marcus som egentligen skulle stå inte kunde p.g.a förkylning så Mathias Gunnarsson fick ställa sig i målet. Så dagens startelva såg ut som följande: Mathias; Rasmus, Mattias J, Jens, Carl; Linus, Patte, Simon, Joacim; Anders I och Robin. Undertecknad fick även vara il capitano idag, en bra accessoar till mustaschen.

L/M började matchen bäst och första kvarten var vi riktigt överlägsna, och borde även gjort några mål. Men B-laget verkar ha samma sjukdom som A-laget har, dvs att vi missar väldigt många lägen. Jag borde väll gjort minst ett mål efter två minuter, Robin hade ett fint läge som deras försvarare han precis före på. Vi spelar bra i första halvlek och G/V har svårt att komma till några farliga anfall. Patte och Simon gör det bra på innermittfältet och vinner mycket i luften. Våra anfall blir ibland lite enformiga då vi använder oss av samma kant nästan hela halvleken och G/V börjar på så sätt att jobba sig mer och mer in i matchen. G/V får även en riktigt bra chans på frispark när en av deras spelare får iväg en bra nick men Mathias i mål gör en riktigt bra räddning och styr ut till hörna. Bägge lagen har sina lägen, b.la. så missar Anders ett friläge i slutet av första halvlek. Men första halvlek blir ändå mållös. I halvlek så bestämmer vi oss för att vi ska försöka ta det lite lugnare, vi stressar upp bollen ganska mycket. Även att vi ska byta kant oftare. Men planen var ganska ojämn på sina håll och kanter och det får till en viss del användas till ursäkt.

Vi gör ett byte i halvlek då Calle går ut och in kommer Erik, comeback alltså! Och Erik var tillbaka i sitt gamla jag och la in några goa tacklingar direkt. Gött å se. 1-0 skulle komma till L/M, vi får en hörna efter 56 minuter som Linus slår perfekt på pannan till Mattias J och det förlösande målet var ett faktum. Nu börjar L/M spela mer metodiskt och hitta lite bättre i både positioner och passningar. Tio minuter senare kom även 2-0. Anders I skulle få revansch på det missade friläget i första halvlek och denna gången gjorde han ingen besviken. 2-0 till L/M och Anders gjorde sitt femte B-lagsmål för säsongen. Tycker snart att en fin målgest bör övas in. Kanske kan bli nästa projekt på nästa lagfest. Nu börjar allt stämma bättre för L/M som kan spela med lite mer lugn. Vad jag kan komma på så har inte G/V så många farliga chanser i andra halvlek. Mathias gör det riktigt bra på de chanser som de får och återigen så är det en ny nolla som hålls. Ett sista mål skulle vi kunna trycka in och det är Besmir som gör det. Eller Bessi som han även kallas. Linus vinner boll på vänsterkanten, serverar Robin som springer in i straffområdet och serverar Bessi med en fin sidledspassning som till och med Daniel ”Sidledsdanne” Andersson hade varit avundsjuk på. Bessi petar in bollen och 3-0 var ett faktum.

Vi vinner matchen med 3-0 och tar återigen tre nya poäng. Riktigt skönt att se att alla kämpar för varandra och sliter i 90 minuter. Matchens lirare idag är återigen inte lätt att utse då det är många som gör en bra insats. Men jag tycker att Patte gör det riktigt bra på innermittfältet. En härlig slitvarg som inte räds för att gå in i duellerna. Fletcher hördes jag det ropas från läktarplats från en av de tiotal tillresta Långås/Morup anhängarna. Bra jämförelse. Matchens plus är idag Mathias Gunnarsson som på kort varsel får agera målvakt istället för utespelare som jag antar det var tänkt. Och han gör det riktigt bra och räddar oss några gånger i matchen och håller även nollan. Matchens minus är återigen att vi bränner många chanser. Vi måste vara hetare framför mål. Dagens Forsgren får Peter själv. Han valde att stanna hemma och grilla med ursäkten, det är för bra väder för att kolla på fotboll. Existerar det ens sådant väder? Nästa A-lagsmatch är idag då vi tar emot Ätrafors halv sju i Morup. Nästa B-lagsmatch är på torsdag då vi tar emot Kungsbacka hemma. Väl mött!

Joacim Claesson

B-laget vinner igen
Taggad som:    

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>