B-laget vinner igen

Igår tog B-laget ytterligare en seger när Viljan/Älvena bortabesegrades med 1-5. En match där resultatet inte riktigt speglar matchbilden då Viljan/Älvena stundtals skapade riktigt bra chanser och om det inte var för en storspelande Anders i mål så hade det blivit väldigt jämnt. L/M startade med Anders G; Jens, Fidde, Jocke, Edvin; Tobbe, Abbe, David, Anton; Linus och Jonas.

Vi öppnar matchen bra och skapar några anfall omgående. Det var en varm söndagskväll och hettan gjorde sig påmind flera gånger under matchen. Vi skulle ta ledningen rättvist efter endast 10 minuter genom Tobbe Jörgensen. 2-0 kom av bara farten när Anton snyggt skar in från vänsterkanten och sköt bollen i mål. Efter detta klarade inte Antons mage av mer och var tvungen att byta och in kommer Fredrik. Är lite besviken på Anton då det hör till att när man gör mål och är dålig i magen så firas detta givetvis på sant Ralf Edströms manér med en näve sträckt i luften. Matchen går dock vidare och Viljan/Älvena viker inte alls ner sig efter detta utan pressar på ganska bra stundtals och får även utdelning efter 20 minuters spel. Vi är lite passiva i vårt markeringsspel stundtals genom denna matchen och bjuder på en del chanser som vi absolut kan undvika. Anders gör en hel del högkvalitativa räddningar såväl i första som i andra halvlek och räddar oss verkligen i denna match. Vi hinner med att göra 3-1 innan halvleken tar slut genom Abbe.

I halvlek pratar vi om att skärpa fokus lite mer göra ett lite bättre jobb för att stänga matchen och inte riskera att tappa några viktiga poäng.

Men de första 10-15 minuterna av andra halvlek är riktigt dåliga. Hemmalaget skapar en hel del chanser och borde gjort minst ett mål i inledningen av andra halvlek. Vi är två på de flesta bollarna och hittar inte alls rätt i vårt markeringsspel. Vi skänker bort en hel del bollar med och slarvar till det allt för ofta.  Efter kvarten spelad gör vi 4-1 och sätter spiken i kistan genom Linus. Efter detta så är det nästan en evig väntan på att domaren ska blåsa av matchen. Värmen gjorde de jobbigt och matchen var i stort sett avgjord. Linus gör sitt andra och matchens sista efter 73 minuter. Så i slutändan är det en rättvis seger men vi släpper endast in ett mål tack vare Anders i mål som gör en strålande match. Ytterligare ett plus till Edvin som gör en kanonmatch som vänsterback.

Matchens plus är de gånger under matchen som vi rullar boll och låter bollen göra jobbet. Då hänger motståndarna inte med och det blir mycket enklare för oss att spela med. Det ska vi försöka göra oftare under matcherna. Matchens minus är vårt inledning av andra halvlek, inte alls bra. Matchens spelare är lätt att utse och går till Anders i mål som gång på gång visade prov på fint målvaktsspel. Dagens Forsgren får Jonas som fick med sig min väska hem istället för sin. En tabbe som kunde straffa sig mer än vad den gör med tanke på samtalsämnena som avlöstes i bilen hem. Men jag låter det passera för denna gången! Nästa B-lagsmatch är på fredag hemma i Långås mot Grimeton. A-laget spelar på lördag hemma i Långås mot Bänared. Det vankas ytterligare ett derby! Kom och stötta oss!!

B-laget vinner igen
Taggad som:    

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>