B-laget vinner igen

Det var ett härligt väder när B-laget tog ytterligare en skön seger hemma mot Ätran. Slutresultatet skrevs till 6-2 och det var aldrig något snack vilket lag som skulle vinna igår. Det ska dock tilläggas att Ätran fick en man utvisad efter 41 minuter. Peter och Joel valde att starta med följande lag, Marcus; Lill-Erik, Simon, Jens, Jocke; Linus, Patte, Rasmus, Jacob; Benke och Rasmus. På bänken satt Yngve, Bessi och Anders I.

Inför matchen var jag lite orolig för två saker, dels för att Jacob skulle göra mål och dels för att jag skulle bli stämplad på min högertå då jag spelade med ett nageltrång. Tyvärr så hände en av sakerna och givetvis så var det de värsta som hände. Vi tar ledningen i den 18onde minuten genom just Jacob. Jacob får ett friläge som målvakten gör en riktigt bra räddning på men hinner tyvärr inte upp till returen och 1-0 var ett faktum. Vi fortsätter att spela stundtals bra fotboll, dock så fokuserar vi riktigt mycket på långbollar idag och det händer att vi stressar iväg våra passningar ibland. Första halvlek är i stort sett spel mot ett mål, Marcus får göra tämligen få ingripanden i första halvlek. Istället så är det motståndarnas målvakt som får briljera och håller verkligen siffrorna nere. Jacob har b.la. en nick i stolpen.  Det skulle dröja enda till minut 37 innan nästa mål skulle komma. Benke kommer fri men precis innan han tar sig in i straffområdet så blir en tacklad. Frisparken och utvisningen var ett faktum och Robin la upp bollen för att sedan skruva den perfekt över muren och in i mål helt otagbart för målvakten. Riktigt snyggt. Precis innan halvtid så hinner även Linus göra ett mål och här kändes matchen ganska så avgjord.

Vi gör inga byten i halvlek utan samma manskap får fortsätta. Jag kan tänka mig att det endast tog ca 40 sekunder av andra halvlek så hade vi definitiv dödat matchen. Benke bryter in från kanten och skruvar den snyggt in i bortre. Det är mycket L/M i andra halvlek, Ätran får jaga mycket och springer sig väldigt trötta. Simon och Jens har inga större problem att ta hand om deras ensamma anfallare. Vi fortsätter att skapa många chanser och snygga kombinationer. Även om det har minimal betydelse så blev vi dock rånade på en straff som domaren inte såg. Anders I blev fälld i straffområdet men fick ingen sympati. Istället så får vi göra 5-0 genom ett spelmål och det är återigen Robin som gör det. Ätran reducerar dock omgående och efter detta så gör min tå alldeles för ont så jag går av planen och går in och duschar istället. Givetvis så han hann bägge lagen göra varsitt mål, först Ätran och sedan var det dags för muschens numero uno, Bessi, att få knoppa in en hörna slagen av Linus.

Slutresultatet skrivs alltså till 6-2 och vi tar återigen tre härliga poäng och gör ett gött ryck i tabellen. Matchens plus är idag de uppskattningsvis 40 personerna som valde att komma ut och titta på en B-lagsmatch en härlig måndagskväll. Riktigt kul att se! Matchens minus kommer jag faktiskt inte på något bra på. Jag tycker att vi gör en väl genomförd match och allting är kanon. Dagens spelare får Robin som gör två mål varav ett matchens snyggaste. Samt sliter hårt matchen ut. Dagens Forsgren får Forsgren själv, det var ett tag sen. Givetvis så hade han glömt sockarna till samlingen så han var tvungen att ta sig till Långås igen för att hämta dem, någon som är förvånad? Nästa match B-laget spelar är hemma mot Grimeton/Valinge nästa måndag. A-laget spelar nu på söndag mot Ätrafors. Väl mött!

Joacim Claesson

B-laget vinner igen
Taggad som:    

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>