B-laget vinner igen

Igår var det dags för ny match för b-laget och Kungsbacka var det som stod för motståndet. På en tämligen tungsprungen plan i Morup ställde Tord och Joel upp med följande lag, Marcus; Rasmus, Mattias J, Jens, Joacim; Tobbe, Patte, Simon, Robin, Linus och Anders. Återigen ett starkt lag för b-laget, på bänken satt Martin B, Yngve, Mathias, Oscar och Lill-Erik. Återigen fick min mustasch sällskap av kaptensbindeln och redan där var halva matchen vunnen.

L/M skapar några halvchanser i början och vi visar tidigt att vi ska sätta tempot i denna match. Vi får en frispark en bit in på Kungsbackas planhalva och Mattias J slår den mot bortre. Där är Tobbe men bollen går i burgaveln, riktigt nära 1-0 redan efter 10 minuters spel. Men Tobbe skulle få revansch. Vi får en ny frispark från liknande position och Mattias slår den återigen mot bortre och denna gången sätter Tobbe den i mål och vi tar därmed ledningen med 1-0 redan efter 16 minuters spel. Vi fortsätter att styra spelet men inte riktigt som vi vill, vi slår bort många bollar och är inte riktigt skärpta. Även om det är vi som är det bättre laget i första halvlek så finns det ändå mycket att förbättra. Kungsbacka sticker upp någon gång i första men då räddar Marcus. Sedan kom en situation som hettade till rejält. Vi har hörna och det är lite gruff i straffområdet mellan Linus och en av deras spelare. Bollen går mot bortre stolpen och när alla vänder sig om och följer bollen får en av deras spelare för sig att slå till Linus i nacken. Linus blir förbannad och konfronterar spelaren genom att gapa mindre väl valda ord och även trycka huvudet i magen på personen ifråga. Spelaren faller till backen som om han har blivit skjuten, dock så rörde aldrig Linus honom. Det såg även domaren. Men Linus åker ändå ut för att ha skrikit ett könsord, något man inte får. Så efter 36 minuter så blir vi en man mindre. Men det är ändå vi som gör matchens andra mål, i den 40onde minuten får vi en hörna som Robin slår mot främre och där är Martin Bengtsson framme och ja, på nått sätt får han in bollen. Från min vinkel så såg det konstigt ut, möjlig skarv av Martin och sedan touch på en av deras och in. Enligt Martin, helt annan historia. Men jag låter Martin få denna och vi säger väll som så att Martin klackar in 2-0 efter 40 minuter och det håller sig även halvleken ut.

I paus är vi inte alls nöjda med vårt spel och det får vi även höra av Tord, alla måste höja sig några snäpp om detta ska gå. Vi gör två byten, jag och Robin kliver av och Anders kommer in igen och Oscar kommer också in. I andra halvlek så spelar vi bättre och även om vi är en man mindre så märks det inte, alla tar mer ansvar så som det faktiskt brukar bli när man får en utvisad. Men lite spänning i matchen skulle det bli då Kungsbacka reducerar efter 53 minuter. Marcus rusar ut men hinner inte riktigt fram och deras anfallares skott touchar Marcus hand på väg in i mål. Nu stod matchen och böljade lite, nästa mål skulle bli riktigt viktigt. Och det är L/M som gör det. Martin B driver fram bollen och tar ett skott en bit utanför straffområdet som deras målvakt ser ut att medvetet släppa. Han trodde nog bollen skulle gå ut till inspark men istället så rullade den in nära stolpen. 3-1 efter 68 minuter och därefter så hade vi god kontroll på matchen. 3-1 blir också slutresultatet och vi tar återigen tre nya poäng och har därmed vunnit alla matcher både i A och B lagsserien.

Matchens lirare idag tycker jag är Simon som sliter och kämpar i 90 minuter och vinner väldigt mycket på mitten. Matchens plus är den insats vi gör i andra halvlek då vi med en man mindre håller oss kalla och inte stressar upp oss. Skönt att se att vi kan klara av sådana situationer också. Matchens minus är situationen då Linus blir utvisad. Att Linus blir utvisad är inte mycket att säga om, men den personen som slog honom i nacken för att sedan falla som en fura när han inte ens blir rörd är riktigt dåligt. Blir riktigt trött på sånt. Dagens Forsgren får därmed deras spelare som slår Linus. Nästa A-lagsmatch är imorgon då A-laget åker till Varberg för att ta sig an nykomlingarna Inka. Nästa B-lagsmatch är nästa onsdag borta mot Ätrafors.

Joacim Claesson

B-laget vinner igen
Taggad som:    

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>