B-laget tillbaka på det vinnande spåret med hjälp av viktiga kuggar.

Denna veckas första av två seriefinaler spelades ikväll på Morups IP mellan Långås/Morup och Kungsbacka. Ett soligt, halv-blåsigt och skönt Morup väntade de bägge lagen. Långås/Morup startade med följande lag, Anders; Jens, Pierre, Adam, Jocke; Tobbe, Abbe, David, Stefan; Linus och Jacob. På bänken satt Bessi, Lill-Erik och Fidde Flow.

Matchen igenom var fylld med kamp och dueller. En av de roligare matcherna detta år där spänningen fanns med i 90 minuter. Det var tämligen chansfattigt i första halvlek och mycket handlade om vi skulle kunna avsluta ett fint anfall med ett mål eller om gästerna skulle kontra in ett ledningsmål. Kungsbacka får en del hörnor i inledningen av första halvleken men det blir aldrig rikitigt farligt. Vi har problem med att sätta den avgörande passningen och  kommer sällan längre än till straffområdet, med ett fåtal undantag. David, som gör debut för säsongen, har ett skott som målavkten släpper retur på. Stefan har ett fint inspel från vänsterkanten som Linus sånär kan sätta. Kungsbacka får ett bra läge i första halvlek där en bjudning från vårt håll höll på att straffa sig, men avslutet går en bit över. Men så när de flesta trodde att första halvlek skulle sluta mållös så får vi en chans till att kontra i den 43de minuten och uttnyttjar detta på bästa sätt när Linus löper ifrån sin försvarare och sätter bollen i borte hörnet.

1-0 ledning för hemmalaget i paus och Jacob var inte nära att göra mål heller. En fläckfri första helt enkelt. Efter debaclet i förra matchen där det endast blev 1 poäng mot Bänared kunde vi idag konstatera vad det berodde på. Förste coach (Joel) var tillbaka i tränarstaben och kaptenen (jag) var tillbaka på planen. Ett mycket vinstgivande koncept som hittills inte har misslyckats. Vi gör ett byte i halvlek då Jens kliver av och Tobbe går ner som högerback. In på högermitten kommer Bessi.

Andra halvlek börjar bra från vår del och vi kommer ut som ett bättre lag än vad som avslutade första halvlek. Vi skapar genast lite fler chanser men framförallt så är det vårt spel som rättar till sig. I de första minuterna kombinerar jag och Stefan ett samspel på vänsterkanten, det avslutas med ett perfekt inlägg från min sida men tajmingen från Jacke håller inte och nicken seglar över. Vi fortsätter att pröva målvakten och Kungsbacka är pressade de första 20 minuterna. En riktigt fin räddning görs på Abbes skott precis uppe vid krysset. Stefan skurvar en hörna rätt i stolpen och kalabaliken som uppstår efteråt renderar i frispark till gästerna efter att bollen dansat fram och tillbaka i staffområdet. Efter 20 minuter går musten lite ur oss och Kungsbacka arbetar sig in i matchen igen. Vi får ett väldigt långt lag och gästerna kryper närmre och närmre vårt straffområde. Anders får göra en riktigt bra räddning på ett friläge vid ställningen 1-0 och det momentet är livsviktigt idag. För med 5 minuter kvar av matchen så kan vi kontra in vårt andra för dagen när Linus serverar Stefan i boxen och matchen punkteras.

2-0 blir slutresultatet och tre sköna poäng tas idag. Matchens plus är vår inställning idag och även om inte spelet alltid stämmer för vår del så kämpar vi matchen igenom och gör det svårt för motståndarna. Matchens minus är de många bollar vi skänker bort idag. Vi ger bort en hel del bollar sett över 90 minuter och det kan vi förbättra. Jag får nog ta på mig 50% av dom bortskänkta bollarna, men de e svårt med solen i ögonen ibland ;). Matchens spelare idag tycker jag är Abbe som gör ett bra jobb matchen igenom säväl offensivt som defensivt. Dagens Forsgren får Jacke. Motivering saknas men behövs inte i detta fall. Nästa b-lagsmatch är den 8/6 borta mot Viljan/Älvena. A-laget spelar nu på fredag i Morup kl 19 hemma mot Gullbrandstorp. Dags för ny seriefinal! Kom och stötta oss då!

B-laget tillbaka på det vinnande spåret med hjälp av viktiga kuggar.
Taggad som:    

En kommentar om: “B-laget tillbaka på det vinnande spåret med hjälp av viktiga kuggar.

  • 29 maj, 2014 på 07:01
    Permalink

    Härlig vinst! Och ett litet ryck i tabellen (om än en något haltande). Tack Jocke för referatet, lysande som vanligt.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *