B-laget slår Ätran

Igår var det dags för den andra b-lagsmatchen, Ätran borta. Ett lag som L/M har haft svårt med de senaste åren. Men L/M kom med ett väldigt bra lag, ett lag som mycket väl hade kunnat vara ett A-lag förra året. Men då ska de även tilläggas att det var endast en spelare som startade förra A-lagsmatchen som var med idag, ytterligare ett bevis på vilken bredd och konkurrens vi har fått in i laget. Efter att en viss stjärna kommit lite sent till samlingen kunde sista bilen äntligen dra iväg till samlingen. När vi kommer upp till Ätran möts vi av regn, blixtrar och åska och det hade varit lagom sköjj om domaren hade blåst av matchen och vi hade fått spela om den en annan gång. Men det gick att genomföra och matchen drog igång. Peter och Joel valde att starta med följande lag, Marcus i mål; Mattias N, Simon, Mattias J, Linus; Tobbe, Patte, David, Jocke, Steffe och Anders. Ett riktigt bra lag alltså.

Och när matchen började så var det vi som satte tempot direkt. Vi för spelet bra under stora delar av matchen och samarbetet med David och Patte på innermittfältet fungerar riktigt bra. Stefan och Anders gör det bra längst upp och vi använder kanterna riktigt bra. Under hela matchen så har inte Ätran ett enda skott på mål tror jag så försvaret får riktigt bra betyg idag. Det tar inte lång tid innan vi tar ledningen heller. Fjorton minuter in i matchen driver Stefan ut med bollen på vänsterkanten och skickar in den i knähöjd. På främre stolpen står Anders, och just de, knäar in 1-0. Snyggt om det var meningen, men de råder tvivlade meningar om det. L/M fortsätter att pressa bra och vi skapar många bra chanser, Tobbe har en boll i ribban och deras målvakt får göra några svettiga räddningar. Efter ca 25-30 minuter får dock Tobbe kliva av med en befarad stukning på ena foten och Jens kommer in istället för honom på högerkanten. Innan domaren blåser av första halvlek så gör vi även 2-0. Undertecknad slår ett inlägg från vänsterkanten och där inne i straffområdet finns Stefan som får en så kallad ”sockaträff” på volley och bollen letar sig in i nätmaskorna. 2-0 var ett faktum.

I halvlek så pratar vi om att fortsätta vårt spel men att hålla bollen mer på marken då de blev lite mycket ”tjong” i slutet. Vi gör även ett byte då Mattias N har lite känning i en ljumske och Rasmus kommer in. Ja dessa bankmän… Andra halvlek börjar som första slutade, vi har mycket boll och låter även bollen göra jobbet. Ätran jobbar sig dock lite mer in i matchen och även om man inte skapar några chanser så börjar spelet att bli bättre iallafall. Under andra halvlek så gör vi ytterligare några byten och vi byter in Robin och Bessa istället för Stefan och Anders. Nytt anfallspar nu alltså. Och bägge skulle göra mål. Först ut var Robin som efter lite mer en timmans spel springer sig fri i straffområdet och kan trycka in 3-0. 4-0 gör Bessa efter att ha blivit serverad en väldigt fin boll. Bessa tar med sig bollen in i straffområdet och avslutar längs med marken på äkta anfallsmaner. Vi fortsätter att skapa lite lägen men deras målvakt håller ner siffrorna och resultatet skrivs till 4-0. Om man räknar in bägge A-lagsmatcherna med så har vi nu spelat fyra matcher och har målskillnaden 21-1. Riktigt bra gubbar! Fortsätter vi såhär så kan de bli en riktigt trevlig säsong.

Matchens spelare idag är svår att plocka ut, det är väldigt många som tar för sig idag och gör riktigt bra insatser. Men jag vill ändå lyfta fram vårt mittbackspar Mattias J och Simon som inte släpper något idag, riktigt bra! Matchens plus: Mittfältsspelet. Det funkade riktigt bra och många chanser som vi skapar är när vi rullar boll och kommer runt på kanterna för att sedan skicka in på hungriga anfallare. Det gick riktigt bra igår! Matchens minus: Vädret, Ösregn, blixtar och åska på uppvärmningen är aldrig roligt. Åtminstone så slapp vi myggorna. Dagens Forsgren: Peter får själv denna utnämning idag då han oroade sig hela vägen upp att det skulle bli tight att hinna till uppvärmningen. Han struntade till och med att köpa snus på vägen upp. När vi kommer till Ätran är det 50 minuter till match. Forsgren, lugna ner dig. Nästa B-lagsmatch är borta mot Grimeton/Valinge den tredje maj kl 19. Men redan nu på fredag så spelar A-laget borta mot Slöinge, kom gärna och stötta os redan då!

Joacim Claesson

B-laget slår Ätran
Taggad som:    

En kommentar om: “B-laget slår Ätran

  • 24 april, 2012 på 05:14
    Permalink

    Bra jobbat både spelare och ledare. fyra målskyttar och tätt bakåt säger att mittfältet är bra!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>