A-laget tar tredje raka segern!

Långås/Morup spelade idag sin tredje seriematch i strålande solsken på Slöinge Ip där ca 100 personer hade letat sig dit. Jag kan tänka mig att de flesta blev tämligen besvikna då hemmalaget förlorade mot ett väldigt stabilt och bra bortalag. Slutsiffrorna skrevs till 0-5 och L/M gjorde återigen en bra insats där vi inte släpper till mycket bakåt. Tränare Tord hade inför matchen lite spelare borta och fick därför mixtra lite med startelvan. Den såg nämligen ut såhär: Anders; Martin A, Sjöbol, Martin B, Jacob; Anders I, David, Mike, Marcus; Benke och Jonas.

Och matchen började bra för L/M som tidigt satte en hög press på hemmalaget och vann väldigt mycket på det. L/M fortsätter att vara säkra bakåt under hela matchen vilket gör att motståndarna blir väldigt frustrerade under matchen. Slöinge får jaga väldigt mycket och kommer ibland fram till chanser men om inte försvaret täcker så räddar Anders. Defensivt så gör vi det som sagt återigen väldigt bra och vi har fortfarande inte släppt in ett enda mål vilket är väldigt imponerande! L/M tar ledningen med 1-0 efter kvarten spelad. Jonas vinner en hög boll och skickar in den i straffområdet till Benke. Benke i sin tur bröstar ner bollen och vänder sig om i en rörelse för att sedan gå på kraft och bollen letar sig in i nätmaskorna. 1-0 är ett faktum och vild glädje utbryter på L/Ms bänk. Vi fortsätter att spela väldigt bra i första halvlek och har flera bud på 2-0. Martin B serverar många fina mackor på kanterna, man kan tro att han tittat en del på en viss Scholes. Marcus bryter igenom en hel del på högerkanten och kanske borde något mål kommit därifrån under första halvlek. Efter cirka 25 minuter så måste Anders I byta. Skada tänker ni? Nej säger jag. Okej, ett taktiskt byte då? Nä gissa igen. Han visade fel inställning och tränaren blev trött på honom? Nä det är också fel. Vill ni veta svaret? Kramp. Ja ni läste rätt, kramp på Anders efter 25 min. Ja herregud, vad är det för försäsong vi har haft Tord ;)? Så Anders byter efter 25 minuter och in kommer Mattias N. L/M fortsätter att spela riktigt bra och 2-0 kommer innan halvtidssignalen. Och det ska även sägas att det är rättvist. I den 41sta minuten får L/M ett inkast långt upp i planen. Sjöbol kastar ett långt inkast som landar mitt i straffområdet och där är Jonas och trycker in bollen rätt upp i nättaket.

2-0 står sig halvleken ut och det är även ett rättvist resultat. L/M dominerar stora delar av halvleken och det är inget snack om vilket lag som är det bättre idag. Jag tycker att vi gör en riktigt bra första halvlek. Vi rullar boll bra, både på mittfält och i försvaret. Jonas och Benke sliter riktigt bra längst upp hela matchen och det hjälper övriga lagdelar riktigt mycket. Även om mycket är frid och fröjd så finns det fortfarande lite att förbättra. Vi fixar så många snygg anfall, både i denna match och i tidigare. Men vi bränner riktigt måna lägen. Det kan vara avgörande saker i vissa matcher och för att vara på den säkra sidan så måste vi bli lite mer effektivare. Annars så är allt kanon.

Lagen kommer ut för att spela andra halvlek och jag väntade mig ett enormt övertag från vår sida. Men så blev det inte riktigt. Jag tycker att vi inte alls är med första kvarten och vi slår bort väldigt många enkla bollar. Till vår fördel så gör även Slöinge detta och på så sätt så släpper vi inte något bakåt. Sett över hela matchen så har Slöinge några skott strax utanför som Anders har god koll på och en nick i ribban. Annars är det inte mycket offensivt som hotar. Efter cirka timmans spel så hittar vi tillbaka till vårt lir igen och då kommer även en farlig chans. Vi får en hörna som Mike slår riktigt bra. Det blir kalabalik i Slöinges straffområde där bollen skickas mot mål av L/M spelare men den studsar bara tillbaka av uppoffrande försvarsspel. Tillslut så får Sjöbol sista chansen men han visar då att han består av en hel del muskler då han tar i för kung och fosterland och bollen har nog inte landat än. Men 3-0 kommer efter 73 minuter. Mike slår återigen en riktigt fin hörna och på bortre stolpen så kan Jonas nicka in den. Återigen så visar vi styrka i luftrummet, mycket bra! Efter målet så gör vi även ett byte, Calle kommer in. Och det tar honom cirka tre minuter innan han gör sitt avtryck i matchen. L/M får frispark ungefär vid ”halva planhalvan” och jag tror det är Martin A som spelar bollen till Mike som just nu befinner sig på vänsterkanten. Mike skickar in ett lågt inlägg och efter ett motlägg så landar bollen hos Calle som har placerat sig lite vid kanten av straffområdet. Han placerar bollen läckert i bortre krysset och 4-0 är ett faktum. Det skulle endast dröja tre minuter till innan sista målet för dagen skulle komma. Mike slår en passning som skulle få vilken mittfältsfantast som helst att bli avundsjuk. Benke tar med sig bollen perfekt och befinner sig fri med målvakten som bestämmer sig för att rusa ut. När målvakten är en lite bit utanför straffområdet så hinner Benke upp bollen och petar den förbi målvakten och 5-0 målet är gjort.

Matchen slutar alltså 5-0 och det är ytterligare en stabil insats av L/M. Tränare Tord säger följande om dagens insats: ”Jag tycker att hela laget gör en fantastisk insats idag. Alla sliter och jobbar för varandra och på det sättet vi spelar så tröttar vi ut Slöinge som får jaga väldigt mycket. Jag tycker att Jonas och Benke gör ett riktigt bra jobb längst upp och är en bidragande kraft till att vi vinner idag. Fortsätter vi såhär så blir vi väldigt svårstoppade!!”  Idag tycker jag att matchens plus är det härliga vädret. Även om L/Ms spel var riktigt bra så är det något som vi vant oss vid nu och jag kände därför att det var dags att hylla något annat. Solen sken och det var säkert riktigt gött att spela fotboll igår, kanske kan det vara så att Davids långkalsonger ryker innan midsommar? Matchens lirare: det är många som gör det bra idag, både Benke och Jonas gör två mål var och Mike ligger bakom en del av målen. Försvaret fungerar bra och vi släpper inte alls mycket. Dock känner jag att jag vill lyfta fram vårt mittfältspar idag. David bidrar mycket med sin rutin och sitt lugn. Han behandlar bollen som en annan gör en pizza. Med kärlek och lugn. Mike ligger som sagt bakom många mål idag och är en bidragande kraft i offensiven. Matchens minus: Mycket gnäll på domaren. Ibland så var det oundvikligt men på det sättet vi gnäller idag så skadar det mer än vad det gynnar. Något som måste tonas ned. Dagens Forsgren vill Peter själv ha då han hävdar att han var hjärnan bakom Carl-bytet. Jag vill dock hävda att Anders I ska få denna mindre smickrande utmärkelse då han inte orkade mer än 25 minuter. Nästa match är på tisdag den första maj då vi tar emot Lilla träslöv hemma i morup. Detta är dock ingen seriematch då det handlar om DM, kom gärna och stötta oss då!

A-laget tar tredje raka segern!
Taggad som:    

5 kommentarer på “A-laget tar tredje raka segern!

 • 28 april, 2012 på 06:15
  Permalink

  Kul läsning och intressanta reflektioner.

  Svara
 • 28 april, 2012 på 06:33
  Permalink

  Mustaschen levererar återigen referat i sann Simon Bank anda. Tummen upp!

  Svara
 • 28 april, 2012 på 09:27
  Permalink

  Från klarhet till klarhet, tackar för god läsning Jocke.

  Matchen för övrigt bjöd på en tuff genomkörare och jag tvivlar inte på att Slöinge kommer att bärga en hel del poäng i årets serie. Dock bör ju Davids entimmes-uppvärmning i full vintermundering utan tvekan ha satt vissa griller i huvudet på motståndarna, svårt att hämta sig från..

  Svara
 • 28 april, 2012 på 09:55
  Permalink

  Rolig kommentar Jonas! Davids mundering och uppvärmningspel värmde likt hans insats på innerbanan. Han är en ”räv”.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>